rhynn 2008.11.13. 08:00

Dave Keuning interjú 1. rész

A tegnapi postban már említettem a Killers új albumát, s az ezzel kapcsolatban készült interjút, amit most két részletben (ma meg holnap) szeretnék kicsit szerkesztve leközölni. Már csak két hét, s itt van az új album!

 
DK: ...Nyitott voltam mindenre, amikor a Killers összeállt, Brandonnal még nem tudtuk, hogy fog ez hangzani, nem beszéltük meg előre, merre fogunk haladni, csak zenélgettünk, s ez lett belőle. Tudod, Mr. Brightside, Under the Gun, meg a Hot Fuss többi száma.
 
Mennyire lepett meg a Hot Fuss fogadtatása? Úgy tűnt, ti srácok egyszer csak berobbantatok, ahogy mindenki szeretne.
 
DK: Nem akarok nagyképű lenni, de mindig hittem abban, hogy ha az album, a számok kapnak egy esélyt a rádióktól, egy lemezkiadótól, vagy bárkitől, hogy a világ megtudja, léteznek, akkor úgy éreztem, az emberek szeretni fogják... Amikor Brandont megismertem, nagyon zavart, hogy milyen zenék mennek a rádióban, úgy éreztem, ennél jobbat tudnék csinálni... S most a számaink mennek a rádióban, úgyhogy végül is igazam volt.
 
A Sam's town - ami szerintem egy nagyszerű album - fogadtatása kicsit hűvösebb volt.
 
DK: Én is úgy érzem, a fogadtatás nem volt olyan jó, volt néhány újság, ami nagyon lehúzta, főleg néhány new yorki, s úgy érzem, ez nem volt fair, úgy érzem, néhányan az alkalomra vártak, hogy földbe döngölhessenek minket. Ha ugyanolyan lett volna a második album is, mint az első, akkor ugyanúgy lemészároltak volna minket. A második album kicsit más lett, de ez volt az a zene, ami nekünk tetszett, ezt akartuk megcsinálni 2006-ban. Évről-évre változik, hogy mit szeretnénk, a lényeg, hogy megmaradjunk saját magunknak. Szerintem ez az album ugyanannyira a Killers zenéje volt, mint az első. A When you were young. s a többi szám szintén mi vagyunk. Egy kicsit fájt is a kritika, de az album Europában nagyon népszerű volt, néhány országban még a Hot Fuss sikerét is túlszárnyalta. Néhány helyen kicsit nehezebb volt a dolgunk.
 
A második albumot elkészíteni mindig nehezebb, mint az első.. például a U2 is kapott előre hideget-meleget az October album kapcsán, de aztán mivel jöttek ki?
 
DK: Igen, kellett nekik négy album, hogy ismertek legyenek, de végülis ez volt az igazi mérföldkő pályafutásukban. Azon gondolkodom, hogy néhány banda... a U2, ha ma kezdené, el se jutnának az ismertségig, hiszen a sajtó leírná, lemészárolná őket. Manapság más időket élünk.
 
Az interjú második része, melyben a Day & Age-ről esik szó, holnaptól olvasható!

Címkék:zene interjú killers Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr82765126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása