rhynn 2008.10.06. 11:38

A Szlovák-Magyar barátságról

Pár hete arról lehetett olvasni, hogy Jan Slota államfő saját repülőgépén az Adriára repülve messze elkerüli Magyarországot, s inkább Ausztria felé veszi az irányt: fél ugyanis, hogy hazánkban lelőnék a magánrepülőgépét.

Dag Danis, egy állítólag magyar tulajdonú újság publicistája így fogalmaz: "Márpedig Slota ebben a minőségében "bizonyos értelemben a leghatékonyabb (és legolcsóbb) magyar ügynök is, csak ez a balek oktondi ezt nem tudja magáról""

Slota úr egyébként nagy munkában van: a nagyjából 700 km-es magyar-szlovák határon szeretne minél több szlovák monumentális kettőskeresztet felavatni, hogy a megszűnt határon áttévedő magyarok pontosan tudják, már Szlovákiában vannak. Tegnap is átadott egyet, s némi beszédet is elmondott:

"Nem engedünk a déli szomszédjaink felől ránk nehezedő budapesti nyomásnak: egy kócos asszony, egy nyomorult fenyegetőzik itt, és tesz fel kérdéseket annak a szlovák kormányfőnek, akinek még cipője sarkáig sem ér fel.

Ezzel a nemzettel, a szlovák nemzettel szemben ezt senki nem engedheti meg magának. Mi (szlovákok) már időtlen idők óta itt vagyunk, ezek a mongolok (magyarok) meg messze-messze mögöttünk jöttek: mi már az V. századtól kezdve itt vagyunk" - idézte a szlovák hírügynökség Slotát, aki korábban olyan "kócos asszonynak" is nevezte Göncz Kingát, aki "többet törődhetne a külsejével".

Update: Azóta kiderült, hogy az ittas Slota egyenesen Hitlerhez hasonlította külügyminiszterünket, "már serken a bajsza is." Majd bevallotta, hogy ittas volt.

A Szent Istvánt lovas bohócnak, a magyarokat görbelábú mongoloknak, a turult papagájnak nevező Slota már szlovák harckocsikkal romboltatta volna le Budapestet, s mondott olyanokat is, hogy a honfoglaló magyar hordák karddal forgatták ki a szlovák anyák hasából a csecsemőket. Kijelentéseinek soha semmilyen következménye nem volt, és Fico miniszterelnök ezektől még egyszer sem határolódott el.

Rajta már csak röhögni szabad. Minden mondatát aranyba kellene foglalni és valami kabaréban elő kellene adni. Esküszöm, Mikola főbohócunk méltó társa találna benne. Az említett úrról egyébként ezt érdemes tudni:

A legnézettebb szlovák televíziós állomás szerint Slota 1971-ben több társával együtt Ausztriába szökött, ahol bűncselekményeket követett el, de öt nap múltán önként visszatért Szlovákiába. Az akkori Csehszlovákiában a tiltott határátlépést igen súlyosan büntették, de neki megbocsátottak: megúszta dorgálással...

Ezek szerint a hírhedt csehszlovák államrendőrség (StB) ügynökeinek listáját őrző és feldolgozó Nemzeti Emlékezet Intézetének (ÚPN) levéltárából olyan dokumentumok kerültek elő, amelyek tanúsága szerint Slota apja, Milan Slota fia hazatérését követően önként szegődött el az StB ügynökének, s azt is feltárta az államrendőrség előtt, hogy fia és társai Bécsben autókat törtek fel és loptak el.

Miközben a pártvezér 2006-ra összesen átszámítva kevesebb mint havi 200 ezer forintos jövedelmet vallott be, 2007-ben vásárolt magának egy Bentley luxusautót. Előtte egy csaknem 40 millió forintos Porsche Cayenne terepjáró volánja mögött lehetett látni. Nyaralni Horvátországba jár Slota, de nem egy egyszerű apartmanba, egy egész villa áll az ő és családja rendelkezésére. Hobbija, a repülőgép-vezetés szintén nem a legolcsóbb időtöltések közé tartozik.

Címkék:politika humor Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr8698633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása