rhynn 2008.10.26. 09:24

Bye-Bye Ramos, kitoltál velem!

Végérvényesen lezárult egy korszak a klub életében, mely nagyon ambivalens érzéseket hagyott maga után. Megváltóként várta mindenki Juande Ramost, aki csodát tett a Sevillával, s a gazdagság csábításának nem tudott ellenállni: eladta a lelkét a Spursnek.

Rossz időben volt rossz helyen, ahogy mondani szokták, hiszen Martin Joltól egy siralmas állapotban lévő, motiválatlan, elvágyódó játékosokkal tömött csapatot vett át. Más kérdés, hogy Jol azóta vezeti csapatával a Bundesligát, tehát lehet, hogy nem ő volt a hibás...

Szezon közben érkezett, ha jól emlékszem, kiesőhelyen vette át a csapatot - majd ott is adta vissza. Közben nyert egy ligakupát, mely a Spurs első trófeája volt 1999 óta (az is ligakupa). Sokat változtatni nem tudott, Kanouté nem jött, mindösszesen Gareth Bale-t sikerült húzónévként megszerezni, de ő is csak 17 éves. Közben Berba már gondolatban Vörös mezben lőtte a gólokat a White Harte Lane-en, Fergusson pedig folyamatosan fűzte a fejét. Keane lelki világa romokban volt, Defoe nem játszott, nagy változtatások kellettek.

A nyáron szinte korlátlan pénzt kapott, +/- oldalon azonban sokat gyengült a klub. Érkezett Dos Santos a Barcából, aki egy erős másodosztályú játékos, hatalmas fizetéssel, jött Modric, aki jó volt, amíg el nem adta magát, Chorluka, Bent és Bentley, majd amikor már süllyedt a hajó, Pavljucsenkó. Ezek nagy része csatár, a csapat többi része nagyon nem változott. Távozott Robbo, jött helyére Gomes, viszont elment Keane (Mr. Spurs) és Berbatov is, így gyakorlatilag épkézláb világsztár nélkül maradt a csapat. Így pedig nem lehet sikert elérni.

Persze ez nem magyarázat arra, hogy a csapat 2 ponttal tökutolsó a bajnokságban, 8 forduló alatt egyetlen győzelmet sem sikerült elérni. A mérkőzések nagy részén a játék siralmas volt, a játékosok idegállapota vészes, elég csak a múlt heti Hull elleni mérkőzést feleleveníteni, ahol Chorlukát mentő vitte el, Sörensen hosszú időre lesérült, két piros lapot is kapott a csapat. Hétközben az Udinese pedig simán lemosta a csapatot a pályáról az UEFA kupában.

A vezetőség tehát meghozta a legfontosabb döntést: kirúgta Ramost, s helyére Harry Redknappot igazolja le, 5 millió fontért a Portsmouth-tól. Ő egy igazi edzőlegenda, 61 éves korára egész Anglia elismeri, felmerült a neve a válogatottnál is. Az az egy biztos, hogy ennél már csak sikeresebb lehet a csapattal, amelyik gyakorlatilag Anglia 3 leggazdagabb klubja közé tartozik.

 Ramos ment - Redknapp jön

Címkék:foci spurs Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr75732212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása