rhynn 2009.08.19. 22:54

Senkiháziak kezében az ifiválogatott

Ki ez a Wilco van Büü.. buu... büü... esse tudom kimondani, érted Sanyi? Nem megyek én a Puskásba, mert senkiháziak vannak. Senkiháziak kezében az ifiválogatott.... Egészen máig... Nem hosszabbítottak szerződést a hollanddal, aki szerintem az összes mérkőzését elvesztette, gyakorlatilag szétverte az U20-as válogatottat, amely nem egészen egy hónap múlva VÉBÉn vesz részt...

Utódja első körben Egervári Sándor lesz, aki megpróbálja feledtetni ezt a rémséges egy évet, s megpróbálhat Sisa és Both örökébe lépni, hiszen ez a válogatott tavaly nyáron még Európa 4 legjobb csapata között volt Némethtel, Szalayval, Komannal, Simonnal, Gulácsival, Filkorral, megannyi szenzációs ifistával.

Nehéz munka lesz, s az egészet egy embernek köszönhetjük! Nem kell azonnal Kistelekitakarodjozni, hisz nem róla beszélek. Előkerült ugyanis a szövetségben egy hihetetlen hatalommániás ember, aki néhány évtizede még az Ajaxnál volt pályafestő, vagy valami hasonló, s mivel arra is alkalmatlan lehetett, szerződést bontottak vele. Hazakerült ő a Lokihoz, ahol 2-3 év alatt semmi maradandót nem alkotott, max elüldözte a magyarokat a csapat környékéről... Aztán amikor szerződést hosszabbítottak vele, lelépett, hogy az AS Monaconál dolgozhasson. Bölönivel együtt ő is repült, Magyarországon bukni pedig csak felfelé lehet, így ő lett az MLSZ fejlesztési igazgatója.

Ő volt az, akinek sikerült összevesznie szinte minden magyar klubbal, s ez bizony még Lotharnak sem sikerült! Majd az U19 EB elődöntős csapat éléről kirugatta Sisa Tibort, s őt követte a többi edző. Mivel végzettsége, meg ilyenek neki sincs, talált egy embert régi haverjai közül, nevezetesen Wilco van Buurent, akit kinevezett egyszerre 4 válogatottunk élére! Ez az ember pedig a már-már igéretesen fejlődő válogatottakat teljesen tönkrevágta.

Érdekességképp itt található pár statisztika:

U17 selejtező

2008-2009:
Elitkör: 3 vereség (Szerbia, Portugália, Anglia)
Szövetségi kapitány: Wilco van Buuren

2005-2006:
Elitkör: 2 győzelem, 1 döntetlen (Portugália, Svédország, Ukrajna) - CSOPORTGYŐZELEM
Szövetségi kapitány: Both József

Őrá sem volt szükség. Sem Várhidire. Sem Sisára. A második jelölt egyébként ki is fakadt, miután Jámbor átvette tőle a válogatott irányítását, s meg is lett az eredménye: M.o. - Szerbia 0-8...

Nem meglepő, hogy kikre esett a választás, viszont a magyar válogatott utánpótlás oldala jelenleg egyértelműen Jámbor Lászlóról és Wilco van Buurenről szól. Mindegy, kik a segítők, leginkább az döntött, ki vállalta a feladatot, az biztos, hogy az öt szakember nem lesz döntési pozícióban. Szerencsésebbnek tartom, ha minden korosztályos csapat vezetése jól elkülönül, hiszen így a kapitányok könnyebben ellenőrizhetők, jobban beszámoltathatók. Még egyszer mondom, a felelősség egyértelműen van Buuren és Jámbor urak kezében van – mondta Várhidi, aki azt is hozzátette, meggyőződése, hogy ő Teodoru Vaszilisszel az oldalán minőségi munkát végzett, remekül megoldotta feladatát.

Találtam egy index-interjút is Jámbor Lászlóval, ebből két érdekes kérdést kiemelnék:

 

Milyen szerződése van? Jövedelme mennyire függ az eredményektől, mennyire eredménycentrikus?

Munkacentrikus.

Sokakkal vagyunk tárgyalásban, de amíg nincsenek konkrét megállapodások, neveket sem szeretnék mondani.

Magyar szakemberekről van szó?

Igen, már csak magyar edzőkben gondolkozunk.

Így került Wilco a válogatottak élére pár nappal később.

Az egyik napilap szerint Debrecenben azért sem maradt sokáig, mert mindenbe, mindenki más dolgába is beleszólt. A csapatösszeállításba, a pénzügyekbe. Ez igaz?

Nem foglalkozom ilyenekkel. Elolvastam, rosszindulatú írás. Durva idő- és ténybeli tévedések vannak benne, nem is méltatnám sem a cikket, sem a szerzőjét.

Reméljük Wilco távozásával kinyílik a kapu Jámbor előtt is...

 

Címkék:foci komment válogatott Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr341324458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása