rhynn 2009.09.01. 18:04

Batman Arkham Asylum Collectors Edition (dobozteszt)

Ez az a játék, ami kilóra megvett. Az elmúlt években, évtizedekben (hisz lassan már 20 éve aktív gamer vagyok többé-kevésbbé) rengeteg Batman játék volt, mely szinte egytől egyig hatalmas csalódást okozott. Éppen ezért az Arkhammal nem is foglalkoztam különösebben, egészen addig, amíg mindenhol azt nem olvastam, mekkora királyság lesz. Aztán olvastam, hogy a sztorit Paul Dini írta, aki az elmúlt évek legjobb Batman címeit szállította, így látatlanban berendeltem a gyűjtői verziót.

A külcsín: Ez bizony a legnagyobb doboz, amivel eddig találkoztam. Meg is lepődtem, hogy mekkora. Kell is, hiszen a bele csomagolt műanyag Batarang bizony nem kicsi darab. Magasságban kb kétszerese az iPhone-nak, s elég széles darab is. Ekkora dobozba egy komolyabb társasjáték is beleférne. Anyagára műanyag, de olyan hatást kelt, mintha kézzel csiszolta volna Lucius Fox vagy valamelyik alkalmazottja.

A műanyag borítást levéve exkluzív keménytáblás papírdoboz várja, hogy kinyissuk. Felül a tartóban a Batarang (Batman Bumerángja), alatta pedig egyik oldalt Doctor Arkham naplója gyönyörű kiadásban, másik oldalt pedig a kézikönyv és a játék BD-je, alamint a bónusz DVD.

Mivel a csomag átvételekor PS-em kb 150 km-re pihent tőlem, ezért csak a napló átlapozgatására és a DVD kivesézésére volt idő.  Igényes munka mindkettő. A napló bemutatja a szereplőket Arkham jegyzeteiként, míg a kézikönyv a szokásos dolgokat tartalmazza (ezeket meg jobb szeretem magam felfedezni, szóval rendszerint ki se nyitom).

A DVD viszont nagyon korrekt darab: HD-ben megnézhető rajta az összes trailer (ezeket elkerültem korábban), s már itt koppan az áll. Emellett pedig 5 kisvideó a játék készítéséről, bemutatva a narrátort, a szinkroncsapatot, Dinit, s a többi alkotót, valamint még a játék zenéjének elkészítését is! Tömény egy órás szórakozás, mely felkelti az ember érdeklődését.

Összességében nagyon összeszedett collector's edition-t kap az ember 20 font extráért, s talán a játék is megfelelő mellette! Ez bizony megkapja a 10 pontot!

Arkham Elmegyógyintézet

Gotham városának szigetén található elmegyógyintézet, hivatalos nevén Elizabeth Arkham Asylum for the Criminally Insane, mely Batman ellenségeinek gyűjtőhelye. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy az elmúlt 70 évben Joker állandó lakhelye volt, hisz mindig ide szállították, hogy később álnok módon kiszökhessen. A hivatalos kodifikáció szerint egyébként ez az utolsó hely, ahol Bruce Wayne-t élve látták, s ez a hely a Batman R.I.P. sorozat végén porrá is égett.

Központi hely ez, hisz sok írót megihletett. Ráadásul külön Hardcover graphic novelt is kapott, mely máig talán az egyik legismertebb, leghívesebb (és legbetegebb) Batman graphic novel. A legjobb Batman graphic novel, a Joker is itt kezdődik, hisz Jokert végre kiengedik, ősszel pedig saját sorozatot is kap: 3 részben építik újjá.

Egyébként először a 258. Batman számban jelent meg, s az írót H.P. Lowecraft regényei ihlették, s összesen 79 képregényben jelent meg eddig.

Címkék:teszt játék comic batman Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr161353441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása