rhynn 2009.09.24. 08:22

Mizújs, Batman?

Lassan fél éve, hogy Bruce Wayne eltávozott közülünk, s némi kaland után egy korszak érkezett Batman életébe, a meglehetősen gyenge Battle for the Cowl képében. Aztán a világ 6(!) különböző sorozatban folytatódott. Vajon jó irányba?

A tovább után spoileresen bemutatom a spinoffokat.

Batman

Az egész sorozatból talán ez a cím a leggyengébb. Dick Grayson (Ex Nightwing) kalandjait mutatja be, ahogy a három részre szakadt Gothamet és a három hadúr küzdelmét a hatalomért. Ugye a BftC alatt Arkham-et Joker lerombolta, Batman eltűnésekor pedig színre lépett Pingvin és Két-Arc. Persze van egy mindkettőjüknél hatalmasabb Villain is, mégpedig Black Mask, aki észrevétlenül átvette a hatalmat.  Nincs tehát egyszerű dolga, egyszerre kell megszilárdítania hatalmát, meggyőzni a világot, hogy Batman nem halt meg, s megküzdenie a három szupergonosszal. Joker közben eltűnt, biztos valami nagy és gonosz dologra készül.

Ugyanakkor egyre több szereplőnek - köztük Gordonnak tűnik fel, hogy Batman bizony megváltozott: eddig kerülte a nyilvánosságot, most már nem veri szét az ipari kamerákat, s ha úgy adódik, rendesen helyre teszi a gonoszt.

Batman és Robin

Az abszolút telitalálat. A Dinamikus Duó, Batman (Dick Grayson, a legelső Robin) és Robin (A legújabb Robin, Bruce fia) eszméletlen párost alkotnak. Az első pár kötetben Dr. Pyg és bandája után nyomoznak, majd feltűnik a Red Hood és társa, így Gotham városát már két Dinamikus Duó próbálja megmenteni, persze más-más eszközökkel. Vajon ki lehet a titokzatos Red Hood? Minden hónapban talán ezt a sorozatot várom a legjobban.

Batman: Streets of Gotham

Kellett egy sorozat is, ahol bemutatják Gotham város lakóinak életét, azt, hogy hogyan élnek meg Bruce nélkül. A főszerepben Hush, aki Bruce képmására operáltatta magát, s megpróbál a helyébe lépni. A hősök persze  nem hagyják, s fondorlatos módon ráveszik, hogy pontosan azt csinálja, amire a legnagyobb szükség van. Érdekes a felvetés, de a kivitelezés elég gyengére sikerült, így a havi megrendeléseim közül ezt vettem vissza. Ugyanakkor a 7. résztől Dini visszatér, megújulva, s a főszereplő ismét Zsasz lesz.

Red Robin

Batman meghalt, vagy legalábbis MIA státuszba került. A hatalom átrendeződött. Gotham városa ebből semmit nem érez, hiszen Batman továbbra is ott van. Persze ezt nem mindenki tudja elfogadni. Tim Drake, miután elvesztette a harcot Batman posztjáért, apja utáni nyomozásba kezd: arra utaló nyomokat talál, hogy Bruce bizony nem halt meg, csak eltűnt. Izgalmas kalandjai során  bejárja Európát, miközben orgyilkosok vadásznak rá, s feltűnik Nightwing legnagyobb ellensége, Ra's Al Ghul is, aki  furcsa módon segíteni akar neki Bruce megtalálásában... Akciódús, izgalmas, elgondolkodtató, a sorozatok közül a második legizgalmasabb.

Detective Comics és egyebek: Az egyik legrégebbi sorozatból kivették a legfontosabb szereplőt: Batmant. Paul Dini, aki az utóbbi években magas szintre vitte a Detective Comicsot áttért a többi sorozatra, így igazából nem látom okát, hogy ezzel foglalkozzak.

Címkék:comic batman Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr191403448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása