rhynn 2008.10.26. 08:52

Régen volt ilyen jó hónap!

Lassan vége a hónapnak, több mérkőzés már nem várható erre a hónapra, úgyhogy lehet összegezni. A csapat 9 mérkőzést nyert meg zsinórban, s ebben benne van mindhárom BL mérkőzés, így a következő fordulóban akár egy döntetlennel is továbbjuthat a csapat - a rotáció a Basel ellen meg is kezdődött, s hat mérkőzés a bajnokságban, köztük az Atletico és az Almeria elleni. Mindkettő nehéz mérkőzésnek igérkezett, s - a Baselivel együtt - kiütéses győzelmet hozott. Összességében el lehet mondani, Pep mester nagyon jó úton jár.

 

Persze már nyáron nagyon boldog voltam, hiszen a klub valaha volt egyik legjobb játékosát nevezték ki, aki edzőként csak a B csapatot juttatta vissza a harmadosztályba, nagyon meggyőző teljesítménnyel, így mindenki fekete lóként kezelhette.

Guardiola pedig rendet rakott az öltözőben, elzavarta Decot és Ronaldinhot, a két bűnbakot, s magával hozta a B csapatból Victor Sanchez-t és Sergiot. Melléjük Laporta leigazolta Dani Alvest, így régi vágya teljesült. Henryhoz hasonlóan az Arsenaltól érkezett - s szintén egy évvel később, mint kellett volna - Hleb, jött Keita, s a két védő, kiknek feladata elsősorban a februárig sérült Milito pótlása. Iparosokkal, jómunkásemberekkel teletűzdelt, igazi sztárokat nélkülöző csapat jött össze, ahol egyszerre akár 6 saját nevelésű játékos is játszhat.

Pep elzavarta Eto'o-t is, de a kameruni senkinek nem kellett, így kénytelen volt rájönni, vagy beáll a sorba, vagy vége a karrierjének. Szerencsére nem állt be, hanem megújult, s a csapat első számú húzóembere lett, 8 mérkőzésen lőtt 9 góljával vezeti a spanyol góllövőlistát! Felnőtt tehát Messi mellé, s hozzájuk csatlakozott az EB győztes középpályás-páros, Xavi és Iniesta, akik jelenleg minden túlzás nélkül a világ legjobb középpályás-sorát alkotják. Xavi az, aki nálam megérdemelné az Aranylabdát, ha nem lenne a jelöltek között.

Hét közben jött a Basel elleni mérkőzés, ahol mind az öt gólt Barca-nevelés lőtte! Ilyen az utóbbi 20 évben nem nagyon fordult elő a BL-ben! Messi, Sergio, Bojan, Bojan, Xavi volt a sorrend, s már-már elnéztem Pep két legnagyobb hibáját! De csak majdnem...

 

A sikeren felbuzdulva érkeztünk el a tegnapi mérkőzéshez, ahol is talán a szezon legerősebb Barcelonája jött össze: Valdes - Márquez, Puyí, Alves, Abidal - Xavi, Iniesta, Yaya - Messi, Henry, Eto'o - lehet-e ennél impozánsabb csapatot összerakni?

Az első félidőben eldőlt a mérkőzés, szinte egykapuzott a Barca, lerohanta a középmezőny élén álló ellenfelét. Eto'o gólja láthatóan megzavarta az ellent, majd jött Henry, aki végre ismét nagyszerűen játszott, majd Eto'o és ismét Eto'o. Az első fél óra után 4-0 volt az állás, majd egy piros lap is előkerült, el lehetett mondani, a Barca megnyerte a mérkőzést. Nem sokkal a félidő vége előtt Alves is betalált, s ezzel eldőlt a mérkőzés. A második félidőben jöhetett a rotáció, jött Hleb, Bojan és Victor, ment Alves, Touré és Henry. Ezzel kapcsolatban már fenntartásaim vannak, hiszen 5-0-nál komoly edzői hiba Messit a pályán tartani, tekintve, hogy az egész bajnokság az ő lábaira utazik. Eto'o szintén pihenhetett volna, Henrynek pedig játszania kell, hogy formája javuljon. Már megszokhattuk a Bojan-Henry cserét, pedig az elmúlt szezonban is látszott, hogy ők ketten (Henry bal szélen, Bojan középen) remekül megértik egymást!

Négy laza mérkőzés következik, közben ha jól számolom két BL-edzőmeccsel, válogatott túrák már nagyon nincsenek, így most lehet rotálgatni, formát javítani Yayánál, Henrynél, Alvesnél, s talán Bojan is kaphat néhány meccset. Pillanatnyilag vezetjük a tabellát, 8 mérkőzésen 24 lőtt góllal, ami már-már a három évvel ezelőtti BL győztes csapat mutatóival vetekszik! Soha rosszabb éjjeli meccsnézést!

Címkék:foci barca Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr24732179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása