rhynn 2008.10.27. 14:49

... and he is proud of me!

Megértük ezt is: Beindult a harmadik évad, újra itt az első évados Dexter fíling. Ez a sorozat bitang jó. A következő bekezdést csak akkor kezdd el, ha nem zavar, hogy erősen spoileres.

Miben változott a sorozat? Legfőképpen azzal, hogy előszedték a mellékszereplőket. Persze eddig is itt voltak, de megbújtak a háttérben. Masuka eleresztett pár poént meg készült a konferenciára, de az egész egyfajta időkitöltésként szolkgált, inkább Dex és Rita szenvedését láttuk, ill. a gyilkossági nyomozást. Most azonban erőre kapott a kopasz vérnyomszakértő, Angel szerelmes lett (neki valahogy sosem jön össze), mindenki éli a maga kis életét, bukdácsolva, lényegében boldogtalanul. Nincs egy boldog és kiegyensúlyozott szereplő a sorozatban! Persze ez nem feltétlenül probléma, még több konfliktusra ad okot! Úgy számolom, az éjszakai részben kb 30-40%-ot tett ki a két főszereplőn kívüli rész, ami elég jó aránynak számít. Nem csak Dexterről szól a sorozat.

A főbb szálak is kezdenek kioldódni, hogy a maradék 7 részben persze lerendezzék az alkotók: Dexter házassága és gyereke. Ez a legkritikusabb, hiszen sokan úgy vélik, ez nem illik bele a sorozatba, amolyan Jump the Shark jelenet lesz, de erre a 3x05 rácáfol! Láthatjuk, ahogy Dexter szenved, hogy fenntartsa társadalmi státuszát, de ezzel csak még mélyebbre sodorja magát Miguel szemében.

Dexter egyre jobban levetkőzi Harry törvényeit, a rabigát, amit önként vett fel, s kezdi kialakítani sajátját. Ez viszont nem egyszerű, hisz a külső kontroll teljes hiánya bizony kapkodóvá és meggondolatlanná teszi főhősünket: először lebukik Freebo meggyilkolásával, majd sorra, kapkodva végzi ki áldozatait, s ez már az amúgy sem hülye Miguelnek is feltűnik.

A harmadik fő szál pedig egyre inkább a Daredevil-képregényekre emlékeztet: a börtönből kiengedett, az igazságszolgáltatás által el nem itélt bűnözőket a bosszúálló Dexter egyszerűen kivégzi. Nem tudja fékezni függőségét, s belesétál a helyettes államügyész kelepcéjébe.

Amikor Jimmy Smits bemondja, hogy mekkora dilemmája van, feltörik belőlem a kiáltás: "Tudja, tudja!", s bár már menni kéne, a maradék húsz perc villámgyorsan lepereg. A rész pedig egy igazi game-changerrel végződik, melyre a következő rész előzetese ráerősít: Itt arról fog szólni az évad, hogy RMiguel kijelöli a célpontot, Dex meg levadássza. A kérdés csak az, hogy mennyire lehet ezt tartani egy ennyire elfogult és érzelmes ADA-vel? Az évad végi showdown bizony egyikük számára végzetes lesz!

5 rész után egyre jobban számolom a következő részig hátralévő napokat, s mivel a múltkori posztban már megelőlegeztem a 10-est, ezt emelni már nem tudom! 10/10 a sorozat, ráadásul újabb 2 évadot kapott, így a forgatókönyvírók legvadabb álmaikat is megvalósíthatják a 4.-ben, úgyis lesz folytatás! Hajrá!

Címkék:sorozat dexter hell yeah 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr23734427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

3kismalac 2008.10.28. 14:43:20

A sorozat tényleg jó, a cikket viszont elsõre nemigen értettem, aztán rájöttem mi a zavar.

Az ADA neve Miguel. Ramon az a részeges testvére aki a szövetségi zsaruknál van.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.10.28. 14:50:09

Húúú a munka mellett nehéz a tökéletességre figyelni :) Ezt benéztem. Javítom is, köszönöm a kommentet.
süti beállítások módosítása