rhynn 2008.10.29. 11:03

Újabb Durvulás a Pushing Daisiesben!

A Pushing Daisies az amerikai televíziózás egyik csúcspontja: sikerült eladni egy alapjában nehezen érthető, nagyon intelligens és összetett (nem mellesleg rettentő drága) sorozatot a nagyközönségnek. A sorozat néhány része ugyanis annyira elvont, hogy a tévékapcsolóval a kezében csatornaszörfölő emberkéről nehezen hihető el, hogy leül és végignézi. Mégis hétről hétre milliók ülnek le a tévé elé, így szinte érthetetlen, hogy a csatorna miért nem rendelte még be az egész évadot!

A sorozat röviden arról szól, hogy adott Ned, aki gyerekkorában rájött, hogy érintésével képes a halottakat feltámasztani, de csak egy feltétellel: ha 60 másodpercnél tovább marad "életben" az illető, akkor valaki másnak kell átvennie a helyét. Ezt akkor veszi észre, amikor gyerekkori jó barátja és nagy szerelme Chuck elveszti édesapját, hogy Chuck anyja élhessen. A másik feltétel még kegyetlenebb: ha még egyszer hozzáér a feltámasztott személyhez (vagy akár állathoz, növényhez), akkor vége, nincs több lehetőség a visszahozatalra. Ez két szempontból is fontos: egyrészt gyerekkorában megmenti kutyáját, Digby-t, másrészt a sorozat elején feltámasztja nagy szerelmét, Chuck-ot, akihez többet nem érhet hozzá. Ned egyébként pitét készít feltámasztott alapanyagokból (ezek így nagyon olcsóak) ill. Emerson Cod magánnyomozónak segít gyilkossági ügyek kiderítésében, kihasználva különleges képességét.

A sorozat nagyon egyedi képi világgal rendelkezik, s a bűnesetek is nagyon kreatívan vannak tálalva, s rendszerint heti egyet meg is oldanak. A második évad 8. és 9. részétől pedig újabb bonyodalom jön a képbe... (Gigantikus spoilerek a tovább után)

Hirtelen ugyanis szükség lesz Chuck apjára, aki megközelítőleg 20 éve halott. Ráadásul Chuck nem elégszik meg a felkínált 60 másodperccel, így megakadályozza Nedet abban, hogy visszaküldje apját.

Éppen ezért a frissen felébredt hullát be kell fáslizni, majd amikor az később lekerül róla, előbújik az őszi szezon sztárvendége: a Lost és az Ed sztárja, Josh Randall!

Úgy érzem, a második évad a minőségbeli visszaesés után kezd felpörögni!

Címkék:sorozat 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr80738227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.04. 11:32:55

Az első évad első része a legjobb pilot volt, amit valaha láttam, a hangulat fenn is maradt 5 részen keresztül, de aztán valahogy már nem tetszett annyira. A második évad első része szvsz közepes, nem is néztem tovább.

nyuszisz 2008.11.09. 13:02:23

Nekem nagyon bejön a második évad is, most járok az 5. résznél.
süti beállítások módosítása