rhynn 2008.11.13. 11:20

How I Met the creators?

A Sorozatjunkie-n találtam rá erre az interjúra, melynek során a sorozat rajongói a How I Met Your Mother készítőit kérdezhették. Most megosztom ezt veletek is!

Jeremiah: Mit csinál Barney egész pontosan? Megtudjuk ezt valamikor?

Válasz: Szeretnénk, ha soha sem kellene bemutatnunk, Barney mivel foglalkozik - habár a 4. évad második részében megtudhattuk, hogy az ő mega-vállalata, az Altrucel összeolvadt, vagy valahogy megvette a Goliath National Bank-ot. (S most Barney és Marshall együtt dolgoznak, vagy legalábbis ugyanabban az épületben). Talán ez a legkonkrétabb dolog, amit valaha is elmondunk a témáról. Szeretnénk fenntartani a rejtélyes világot, aminek egyetlen lakosa Barney. Volt egy barátunk New Yorkban, aki, ha valami olyat kérdeztek tőle, amire nem akart válaszolni, csak annyit mondott, hogy "Please" (Kérlek!) és ment is tovább. Ez pontosan az, amit Barney mond akkor, ha a munkájáról kérdezik. Ez a bizonytalanság segít, hogy célozgassunk arra, hogy Barney cége nagyon nagyon rossz dolgokban érintett, s emiatt sokszor kerülnek a képbe az Észak-Koreaiak. Ezt a bizonytalanságot szeretnénk az egész sorozaton keresztül fenntartani, egészen a legutolsó részig, ahol felfedjük a titkot: Barney egy nemzetközi titkosügynök, s ekkor kaphat egy spin-offot a sorozat: egy egyórás akciósoroazot Cha-ching címmel. Ha a tévécsatornák olvassák ezt, tudják, hol lehet elérni minket.

Anup: Hatással voltak-e rátok a Losthoz hasonló sorozatok, tekintve, hogy a sorozat is sokat ugrál az időben?


Válasz: Természetesen. Nagyon sok kedvenc sorozatom és filmem alapul időugrásokra. Azt hiszem, amikor kigondoltuk a sorozatot, a pilot kapcsán az első ötletünk az volt, hogy "Miért ne tudnánk egy többkamerás sitcomot csinálni ugyanezzel a módszerrel?" A válasz az, hogy remek ötlet, csak nagyon nehéz lenne. Épp ezért találtunk ki egy újfajta módszert. Nem forgatunk élő közönség előtt. Nem tudnánk úgy forgatni, ahogy mi szeretnénk, ha közönség előtt kellene felvenni. Kell a hely a stúdióban, hogy a kellékesek újabb díszletet építhessenek. Három napig forgatunk egy részt, nem kell egy este megcsinálni. Éppen ezért több flashbacket tudunk leforgatni, több jelenetet, bonyolultabb történetvezetést csinálhatunk, mint egy hagyományos többkamerás show. A flashback-ekkel, időugrásokkal és az évadokon átívelő rejtélyekkel úgy érezzük, a Lost sitcom változatát forgatjuk, mely Manhattan rejtélyes szigetén játszódik.


Becca Hallows: Mit élveztek a legjobban a HIMYM forgatásán?


Válasz: A kedvenc dolog számomra a közös boldogságérzet, melyet a sorozaton dolgozó másik 120 emberrel együtt érzünk. Ez olyan, mint amikor kisgyerekként legjobb barátaiddal játszol a játékkatonákkal - ehhez meg kell egyeznetek az "univerzum szabályaiban." (ez a srác tud repülni, ez meg nem, ez pedig a rosszfiú). Minden héten valamit hozzárakunk ehhez az univerzumhoz, lépésről lépésre, amíg úgy tűnik, mintha... igazi lenne. Például az írói szobában valaki megkérdezi: "Hé, mit is mondtunk Robin apjáról?" Aztán eszünkbe jut, hogy az első évadban, a Zip, Zip, Zip részben azt mondtuk, az apja hűvös volt hozzá, de megtanította a szivarok és a skót whiskyk élvezetére... S ez vezet el a 4. évad 7. részéhez, ahol néhány nagyon vicces flashback-ben megmutatjuk Robin és apjának kapcsolatát, s mindez egy három évvel ezelőtti mondatból jön. Ezt szeretem benne. Szeretem meghatározni ennek a világnak a tényeit - s azokat valódiként kezelve egész jeleneteket vagy éppen egész részeket írjunk később. Mindenki, aki itt dolgozik, sokat törődik a karakterekkel és a show univerzumával, már-már úgy tűnik, hogy a valóságot írjuk meg. (Valójában ez elég gyakran jobb lesz, mint a valóság).


Jim: Látjuk még a sárga esernyőt ebben az évadban? Legalább csak elhaladni? Ez az egyik kedvenc ötletem a sorozatban, a kedvenc részemből. Nagyon okos.


Válasz: Nem utoljára láttad a sárga esernyőt, megnyugtatlak. Amikor először bemutattuk a sárga esernyőt, arra utaltunk, hogy amikor Ted végre megismeri Anyát, ő lesz a hölgy a sárga esernyővel. De aztán a St. Patty's Day részben Ted elmegy a nagy partyba, s a narrátor azt mondja, hogy bár akkor még nem tudtak róla, minketten ott voltak a buliban. (Mellékesen megjegyzem, hogy ezt a való életben is sokszor hallani, hogy a férj és a feleség ugyanabban az időben guyanott voltak, évekkel azelőtt, hogy megismerkedtek volna... egyszer az írói szobában hallottuk a történetet, hogy a férj rajta volt egy képen a háttérben, amely a feleség régi fotóalbumában van. Ez nagyon megérintett minket, király dolog volt, a sors keze volt a dologban...) Visszatérve, a St. Patty's Day végén Tedhez kerül az esernyő (habár nem találkoznak). A kérdés tehát az, hogyha Tednél van az esernyő, akkor az Anya az lesz, aki megállítja az utcán, hogy Hé haver, az az enyém? Bocsi, nem válaszolhatok a kérdésre (Hú, micsoda szemét dolog! feltettem egy jó kis kérdést magamnak és megtagadtam a választ... Olyan mintha egy személybe lennék a kormányszóvivő és az újságíró.)


Cashewdani: Hatással lesz-e Alyson Hannigan frissen bejelentett terhessége a sorozatra?


Válasz: Igen, de nem mondhatom meg, hogyan. (Tényleg, micsoda szemét vagyok!)


Courtney Anthony: Van rá esély, hogy Victoria visszatérjen a sorozatba?


Válasz: Jelenleg nincs tervben, de nagy örömmel írtuk azt a storyline-t, szóval nem lehet tudni. Szeretnénk minden lehetőséget nyitva tartani abból a szempontból, hogy ki lesz az Anya. A HIMYM olyan, mint egy B-kategóriás horrorfilm: senki sem hal meg.


Jason és Anup: Először is, a show szenzációs. Már-már lehetetlennek tűnik minden ötletet megjegyezni, s az időrendet fenntartani. Van valamiféle nagykönyvetek, amiben mindent leírtok, ami megtörtént vagy meg fog történni a sorozatban? Hányan dolgoznak ezen? Szerintetek, még meddig tarthat a show? (Bár szeretném még évtizedekig nézni, csak véges évad lehet hátra, mert előbb-utóbb már meg kell ismerni Ted feleségét. Jó lenne, ha valami frankót kitalálnátok a show élettartamának növelésére anélkül, hogy ezt az illúziót lerombolnátok. Talán lelassíthatnátok a történéseket, hogy ne legyen párhuzamos a jelenlegi idővonallal?)


Köszönjük a kedves szavakat! Igen, az írók asszisztense vezeti a Show Bibliát, amelyben vannak karakterakták, melybe bekerül minden információ, amit elmondtunk róluk. Őszintén szólva nem kell olyan gyakran belenéznünk, mint gondolnád. Valójában szinte soha. Idővel egyszerűen megjegyzel mindent, mintha a barátaid, családtagjaid lenének - kb mint ahogy tudod az igazi emberek háttértörténetét. (Persze néha visszanézünk, hogy szó szerint mit mondtunk, hogy hűek maradjunk hozzá) Habár a nagybetűs Rejtély az, hogy ki lehet az anya, a sorozatot akár hívhatnánk úgy is, hogy "Srácok, itt van egy rakás igazán király, vicces, érzelmileg fontos sztori, ami akkor történt, amikor én és a barátaim a 20-as éveink végén, a harmincas évek elején jártunk". Ez nagyon ütős. Ha meglesz a megfelelő logo, s kinézet, lehet, hogy meg is változtatom a címet.


Jason: Tudom, hogy már kérdezték, de meg kell, hogy kérdezzem még egyszer: milyen hosszúra tervezitek a sorozatot? A kérdésem elsősorban az Anya megmutatásáról szól. Azt mondtátok, hogy több ötletetek is van rá, de olvastam, hogy leforgattatok egy jelenetet a gyerekekkel, amit az utolsó részben adtok le, s szorosan kapcsolódik az Anya kilétéhez. Meg kell várnunk az utolsó részt?  Szerintem a jutalom az lehetne a türelmünkért cserébe, hogy lássuk, Ted hogyanismeri meg, hogyan járnak, s hogy végül elveszi feleségül.


Válasz: A fő ok, amiért leforgattuk a jelenetet, az volt, hogy a gyerekek gyorsabban öregednek, s nem pedig az, hogy bemutassuk, ki az Anya. Még nem tudom, hogy fogjuk bemutatni, de itt van három tipp: Az Anya olyasvalaki, akit már bemutattunk a show-ban, mégpedig a harmadik évadban. A monogrammja: B.S., a való életben pedig egy híres popsztár. Hogy ne spoilerezzünk, inkább nem mondok többet. Bocsi.


Anup: van esély rá, hogy látjuk Bob Sagetet a showban a kamerák előtt? Egy vendégszereplés Josh Randorral közösen vicces lenne!


Válasz: nagy elmék is hasonlóan gondolkodnak: az írói szobában mi is eljátszottunk az ötlettel, de egyelőre még nem húztuk meg a ravaszt. Nem lenne ellenünkre.


Dionne, Becca: Sokat mutattatok Barney érzéseiből Robinnal kapcsolatban, s érdekelne, Robin hogyan vélekedik Barneyről? Ez a Barney-Robin szál már az első évadban tervbe volt? Van egy master terv? Folytatjátok a románcot? A negyedik évad végére összejönnek, vagy még jobban eltávolodnak? Lesz valaha Robinnak végre egy normális állása?


Hogy visszautaljak a harmadik kérdésre adott válaszomra: a Robin-Barney történet egy korábbi, évekkel ezlőtti rész ötletéből alakult ki: az első évadban (ugyanúgy a Zip, Zip, Zip részben) Barney és Robin wingmanként és wingwomanként mennek szórakozni. Ekkor jöttünk rá, mennyire hasonló a két karakter: mindketten az elkötelezettség ellenzői. Mindketten szeretik a szivarokat és a whiskyt, s Barney bemutatja Robnnak, mekkora királyság a Laser TAg. Már akkor tudtuk, ezt még dinamikusabbá kell tenni. Ez részben annak köszönhető, mekkora szinész Neil és Cobie, s hogy milyen jól mutatnak együtt. Ekkor láttuk először együtt őket, s láttuk, milyen jól megy ez. S habár nem vittük tovább, szerettün volna később egy romantikus szálat kettejük között. S az írósztrájk miatt tavaly 9 részt kellett csinálnunk 10 és fél hét alatt, úgy, hogy semmilyen forgatókönyvünk nm volt (hiszen három hónapig nem dolgoztunk). Ekkor gondoltuk, hogy vészforgatókönyv kell belenyúlunk a sztoriba, s örülök, hogy megtettük. Ez volt az, ami felturbózott minket a 9 részre, s meglepően könnyű votl megírni. Annak azért örülök, hogy eddig vártunk.

Címkék:interjú sorozat 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr54766769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.11.13. 13:26:51

Az utolsó kérdést már nem fordítotam le, sok hasznos dolog nem volt benne, viszont baromi hosszú volt! :)

dupi 2008.11.13. 14:16:45

köszi így is, ezt a linket már jobban tudom továbbküldeni :)

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.11.13. 15:10:00

csak nyugodtan. és az RSS-t is ajánlani tudom, hogy lásd az ujdonságokat. :)
süti beállítások módosítása