rhynn 2008.11.14. 10:00

Filmek, amiket várok...

... ráadásul még elég hosszú ideig. Magyarországon ugyanis nem sietik el a bemutatókat. Tegnap ismét láttam a Rockandrolla előzetesét, s nagyon kedvet kaptam hozzá. Amerikai bemutató október 31 - így november közepén ideje lenne nálunk is. Megnézem a bemutatót, hogy készítsem a pénzt... január 1! Magyar cím: Spíler

A Blöff és a Ravasz az Agy és Két Füstölgő Puskacső készítőjének, Guy Ritchie-nek az új filmje. Gerrard Butler a fő név, bár engem Jeremy Piven jobban megmozgat. Az említett két filmhez hasonló látványvilágú és történetvezetésű film, látatlanban január egyik nagy filmje.

Aztán itt van az elmúlt évek egyik leghülyébb magyar című képregényfilm: Spirit - A sikító város! Komolyan, valamilyen angol szótárral kéne fejbe csapkodni a fordítót, hogy ilyet csinál. Minek kell minden címhez odarakni valami hülye / viccesnek gondolt magyar utótagot, aminek legtöbbször köze sincs a filmhez. (csak mellékesen, a leghülyébb címfordítás nálam eddig a Speed Racer - Totál Turbó, de aktuális a Halálos Közellenség 1. rész: A kezdet című Public Enemy is.)

Nyilván megnézték a zseniális plakátsorozatot, hogy ezt a címet adhassák neki:

A film Will Eisner képregényeiből készült, melyek a 30-as évektől kezdődően nagyon hosszú ideig mentek mindenféle újságokban és képregényfüzetekben. Nem véletlen az se, hogy a képregények Oscar-díját Eisner Awardnak hívják. szemezgettem a Spirit összes sorozattal, egyetlen gondom, hogy 29 A/4-es alakú 3-400 oldalas gyűjtemény, darabja 75 dollérért. A főshős nyomozó szerepe szerint nagy csajozógép, minden kalandjában összejön valakivel, a filmben például Eva Mendessel, Scarlet Johansonnal, Jaime Kinggel (Sin City), Sarah Paulsonnal (Studio 60), stb. Ja és Samuel L. Jackson is szerepel a filmben. Kell még ennél több?

Ha igen, még annyi adalék, hogy Fank Miller szakítva az eredeti képregény világos, szines világával Sin City-szerű technikával, szinte végig fekete-fehér-vörös színnel készíti a művet, mely nagyot fog szólni. Bónusznak még egy plakát:

Címkék:film hell yeah Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr56768381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása