rhynn 2008.11.16. 10:30

Keressük az utat!

Négy rész telt el a sorozatból, s egyre messzebb kerülünk a könyvek történetétől. Kaptunk pár új szereplőt, de az epizodikusság miatt ugye ők se maradhatnak sokáig. Logika nagyon kevés van, néha a dolgok egymásnak - vagy épp a józan észnek mondanak ellent, s ez sokszor nagyon zavaró.

Ha eltekintünk attól a ténytől, hogy egy remek fantasy könyvből készült a sorozat, máris nézhetőbb lesz, ugyanakkor a régi megszokások miatt a rendezők kezdik egyre jobban elszúrni a dolgokat. Odáig rendben van, hogy minden epizódot le kell zárni valamilyen szinten, de azért valamiféle átívelés lehetne. Ha ugyanis egy gonosz uralkodó elől menekül a világ talán három legveszélyesebb embere: a világ legnagyobb varázslója, egy confessor és a Kereső, akkor úgy érzem, nem állnak neki tanácsokat adni összeveszett haveroknak és házaspároknak.

A másik Xena-Herkules-stb. dolog, ami kimaradhatatlan egy ilyen sorozatnál: szalmáskocsi alatt elrejtőzni, s úgy bemenni a városba. Ez az, ami egyre jobban idegesít, mert mintha nem lenne más ötletük... (Vagy ez mondja meg a nézőnek, hogy most fantasy sorozatot néz?)

Richard kapott egy kardot is, ami az Igazság Kardja, de igazából semmilyen hatása nincs, akkor viszont minek túlragozni? Kardozni nem tanul meg tőle a főhős, ha meg kettévágja a D'Haran katonát, annak semmi nyoma nem lesz, még akkor sem, amikor kifeküdt. (ez volt eddig a legzavaróbb bug).

Hogy pozitívumokat is írjak, a CGI nagyon ott van: mindkét varázslat nagyon ütött, meg se lehetne mondani, hogy nem valami 250 millió dolláros csodafilmből vannak a jelenetek. Zedd is kezdi megszokni szerepét, már néhány poént is adtak neki, bár a végén szájbarágásnak az "I am his grandfather" már egy picit felesleges volt: két mondattal előtte már mindenki kitalálta, miről is van szó. A következő rész előzetesét is láttam, hát nem vagyok elragadtatva tőle.

A legjobban az izgat, hogy miért kellett átemelni a neveket, ha össze-vissza dolgozgatnak a forgatókönyvírók, kicsit sem tisztelve a könyvet, amelyből készült. Jelenleg ennek egy okát látom: látatlanban biztos könyebb volt eladni így a sorozatot, mint egy ismert név nélkül.

Címkék:sorozat 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr10771492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2008.12.12. 19:14:15

A trükkök tényleg jók és az utolsó két rész is elég jó volt. Kár, hogy most egy hónap szünet lesz.:(
süti beállítások módosítása