rhynn 2008.12.01. 19:51

Ananász-Expressz (filmkritika)

Nagyon vártam ezt a filmet, s mivel a mozik nem játszották, meg kellett várnom, míg valahol elérhető lesz. Bár ne tettem volna. Pedig olyan komikusok játszanak benne, mint Seth Rogen, akinek rossz filmjét még nem láttam, James Franco, aki a pókember filmek megnézésének egyik fő oka, Danny R. McBride (Trópusi Vihar), a rosszarcú Gary Cole és Bill Hader. Vígjátékhoz képest nem rossz.

A Rottentomatoes is 68%-ot adott neki, s majdnem 90 millió dollárt hagytak ott az amerikai nézők a kasszánál. Nem sokkal kevesebbet, mint a Trópusi Vihar esetében. Pedig van különbség a filmek között. A Trópusi vihar ugyanis simán az év legjobb vígjátéka, ez pedig egy erős közepes.

A történet röviden annyiról szól, hogy Dale (Seth Rogen), a sikeres, de elég lúzer bírósági kézbesítő (vagy van jobb neve?) egy új anyagot kap kedvenc dílerétől (James Franco), majd betépve indul munkába. Kézbesítés közben észreveszi, hogy a város egyik ismert drogbárója alakja otthonában kivégzi a rangsorban mögötte álló kínai vetélytársát, s ezt a hatalmas ablakokon keresztül simán látni. Ezután Dale-nek menekülnie kell a dílerrel, középiskolás barátnőjével, annak családjával együtt. Össznépi üldözés kerekedik belőle, halomra lövik az embereket, tiszta Ponyvaregény, kár, hogy az eredeti, ez meg inkább gáz. Komolyan mondom, nem bírt lekötni. Poén elvétve akad, a történet kusza, főleg a drogozásról, lövöldözésről szól, de hiányzik az igazi cselekmény. Kb, mintha a Superbutt menekülős (és elég lapos) részét nyújtották volna ki 2 órába.

Értékelés: számomra az év csalódása, kezdem érteni, miért húzták-halasztották a bemutatóját. 2/10. Holnap jön a Zack and Miri, Seth kap még egy esélyt!

Címkék:filmkritika Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr26798491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása