rhynn 2008.12.03. 13:00

Kiskarácsony, nagykarácsony

Igen! Megvolt az advent első vasárnapja, gyújtjuk a gyertyát, indulhat az észnélküli pénzköltés. Ne feledjük azonban, hogy mindennek ára van. Közkeletű szólással élve, nincs olyan, hogy ingyen vacsora. Ráadásul még válság is van!

K. Bobbijúing, kőbányai munkanélküli nagy gondban van mostanság: valamivel meg kellene lepni a családot, hogy a nehézségek mellett is boldogan teljen a karácsony. A ponty annyira nem drága: kaja tehát lesz az asztalon. Kellene egy fa is, azt lehet hozni az erdőből, kis mennyiségben (8-10 kamion) úgyse tűnik fel senkinek. De hát az ajándék! Valami kellene a családnak. Elmegy hát az Arénába, s körülnéz: csupa ismeretlen termék, márka fogadja a fogyasztás templomában, a kínai piac ócó áruihoz képest ez komoly Különbség. Ami elsőre feltűnik, mindenhol akciók, leértékelések, s a legtöbb boltnak ugyanaz lehet a tulajdonosa, hisz minden kirakatban egy bizonyos Sale úr neve van kiírva.

Hősünk elérkezik a Saturnba, hogy nézzen egy kis orion tévét, de már a bejárat előtt megállítja egy fiatal leányzó: Olcsóhitelnullaszázalékkamattalháromévrecsakegyszemélyiigazolványkell mondja egyetlen levegővétellel, K. Bobbijúing pedig nem is érti mivan: "De én csak egy kis tévét szeretnék" - s megy tovább. Elmegy a tévékig, ahol egy udvarias alkalmazott igyekszik bemutatni a tévéket. "Egy picike orion tévét szeretnék, az se baj, ha fekete-fehér csak lássuk a karácsonyi műsort!" Suttogva beszél az alkalmazott, szinte alig hallani, ráadásul egyre távolodik: hősünk észbe sem kap, s máris az LCD TV-knél áll. "Higgye el uram, önnek erre van szüksége! 82 cm-es képátló, 5000-az-egyhez kontraszt, 3 HDMI, 2 SCART, HD-Ready, dolbi szörráund, és most 249.000 forint helyett csak 189.000. Sőt ebből is csak 13.600-at kell idén befizetni, a többit ráér jövőre, hisz a **** cégnél most kedvezményes hitel van, 0% kamattal, a törlesztőrészlet csak 6800 forint, 54 hétre. Hősünknek nagyon tetszik, hogy 13.600 forintért tévét vehet, igaz, hogy a kifejezések felét nem értette, de legalább mindenből sok volt benne. Kontrasztból konkrétan ötezer! Fizet még 11.000-et, hogy valaki hazaszállítsa a tévét, BKV-n mégse lehet. A gyorsan kapott 200.000 forint el is szállt, nyögheti jövő karácsonyig.

Otthon nagy öröm van, bár a kép valahogy szebb volt az üzletben, sőt az ertéel képe még az előző tévén is jobb, de sebaj, itt ez a csodálatos tévé, havi 6800ért! Január 2-án pedig jön az ügynök: s Bobbijúing szivesen fizeti a hatezernyolcszázat, de nem érti, hogy 9-én miért jön megint. Jah, hogy apróbetűk? Heti törlesztőrészlet? 262,4% THM? Erre ő bizony nem gondolt.

Kis magyar valóság, 2008.

Végül az apróbetűk:

A teljes visszafizetendő pénzösszeg egyenlő a felvett kölcsön és a szolgáltatási díj összegével, amely tartalmazza a kamatot és az összes felmerülő költséget.
A szerződéskötéskor megállapított szolgáltatási díj garantáltan nem változik.
A THM nem azonos a kamattal.

Címkék:gazdaság kiskarácsony hellókarácsony 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr42799690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.12.02. 14:02:11

Emlékszem tavaly a media marktban nézegettem így december elején a full hd tévéket (350 körül voltak akciósan) ,mire odajött a srác a 0%-os hitellel, erre mondtam, hogy egyetemista vagyok, nincs is keresetem. Azt mondta: "Nem baj, hozd el édesapád személyiét és majd aláírod helyette!". Otthagytam, bár fel kellett volna jelenteni.
Márciusban a kettővel frissebb modell már csak 239.000 volt...

vulkan11 · http://penz-penz.gportal.hu 2008.12.02. 16:49:33

Szerintem nem kellett volna ott hagynod! Jelentsd fel! Már mindenkibe belebeszélik a hitelt!!
süti beállítások módosítása