rhynn 2008.12.08. 10:32

Szombat este 10: Eldőlhet a bajnokság

Persze korai ezt mondani, de a szombati El Clásico más lesz, mint a többi: még csak Decembert írunk, de lényegében eldőlhet a Barca - Real párharc: ha a katalán csapat nyer, 12 pont lesz az előnye. Jelenleg pedig nincs másik ellenfele a bajnokságban. Kárörvendő poszt.

Szombat este csodát láthatott a pályán a katalán-érzelmű rajongó: a Barcelona nagyon meggyőző játékkal tönkreverte a csőd felé száguldozó Valenciát, ráadásul Henry végre igazi nagycsapat ellen is mesterhármast lőtt. Guardiola mester elmondta, ő mindig is érezte, hogy Henrynek a bal szélen történő játék lenne a legmegfelelőbb poszt, ráadsául így akár Eto'o és Messi mellett is elférne a pályán. Sokan fanyalogtak, de Henry felment a pályára és megmutatta: "Tití vagyok és egy világklasszis, kéremszépen!" Külön öröm, hogy Alvés egyre jobban beilleszkedik a csapatba, s lassan már húzóember lesz, s jó volt látni, hogy a rém gyenge napot kifogó Messivel is sikerült bedarálni a szomszéd város csapatát. Itt merül fel a kérdés, vajon ennyit számít a többieknek, hogy Leo ott van a pályán?

A bajnoki riválisok közül tehát három letudva, jön még kettő a szünet előtt. A mérleg impozáns: Atletico 6-1, Sevilla 3-0, Valencia 4-0. Ez a csapat bizony a nagy ellenfelek ellen is tud nyerni, s az elmúlt két évben ez hiányzott al egjobban! 5-2-re nyert az Atletico, de ez csak fellángolás, 0-3-ról X-re mentett a Villarreal egy rendkívüli mérkőzésen.

Jól telt tehát a hétvége, de a lényeg csak ezután következett: Real Madrid - Sevillát rendeztek, s már az első percekben megszerezte a vezetést az esélytelenebbnek tartott csapat! 60 percig szinte semmit nem csinált a Madrid, az egy szem csatár, Higuain talán kétszer ért labdába, s 3-1-es Sevilla vezetésnél örömtáncot rendeztem. Persze ez az öröm nem tartott sokáig, hisz két szerencsés akcióval egy percen  belül két gólt lőtt a Madrid, s a győztes gól is meglehetett volna. Ilyen a Real-bajnokság: bármilyen rosszul játszanak, úgyis behúzzák a meccset. Gondoltam magamban, de a végén persze helyreállt a világ rendje: Marcelo sárgája azt jelentette, hogy 10 másik (sérült vagy eltiltott) csapattársával együtt ő is csak a VIP boxból nézheti a gólparádét, majd jött Robben, aki sárga lapja után erőből futott neki a bírónak, s így újabb sárga, valamint eltiltás lett a jutalma. Ez persze erőt adott a Sevillának, s így a győztes gólt is elérték, egyre jobban roskadozik a Madrid névre hallgató tákolmány: ki kell mondani, RvN kiválásával igazi világsztár csak egy maradt a csapatban: Iker Casillas. Ez pedig nagyon kevés.

Szkeptikus voltam a sorsolást meglátva: hisz minden, a Madridhoz érkező csapatnak először a Sevillával majd a Barcával kellett megküzdenie, tehát ha valahol nyertek, már örülhettek, ha meg kikaptak, szárnyaszegetten mehettek a Madrid ellen. Ezt sikerült nekik alaposan elszúrniuk azzal, hogy nem voltak képesek kihasználni a lehetőségeket, s ez az irányított sorsolás érik be a Barcának: gyakorlatilag végigrobogott a mezőnyön, komolyabb kihívás nélkül (az akkori Atletico bizony nem volt ellenfél), s lendületből verhette szét a Sevillát, s ettől vérszemet kapott a csapat, úgyhogy reszkethet a Madrid: szombaton vérengzés lesz!

Címkék:komment barca Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr84810681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása