rhynn 2008.12.13. 08:35

XIII

Lelövik az Egyesült Államok elnöknőjét, a gyilkos pedig meglép, s mindenki őt keresi, ráadásul a legmodernebb technikával. Aztán a gyilkos felébred a puszta közepén, semmire nem emlékszik, de látszik rajta, hogy ő egy tökéletes gyilkológép. És semmire nem emlékszik.

Valahogy így kezdődik ez a francia-amerikai koprodukciós képregény-minisorozat, melyben többek között Val Kilmer is szerepel. Ő egyébként a rossz fiú, aki beépült a rendszerbe, s folyamatosan tünteti el a bizonyítékokat.

Izgalmas kezdés után Bourne-szerű nyomozás veszi kezdetét a gyilkos részéről, hogy megtalálja saját magát, mindenki más viszont őt keresi. Sokan azért, hogy eltegyék láb alól, mások azért, hogy megmentsék.

A képregény 1984-ben lett kiadva Franciaországban, s Belgiumban, először a Spirou képregény oldalain, s nagy népszerűségre tett szert. Olasz, spanyol és lengyel nyelvre is lefordították, de az amerikai kiadás többször is megbukott különböző okok miatt. Hol a kiadó ment tönkre, hol csak nem folytatták.

A képi világ nagyon érdekes, hisz egy nagy költségvetésű sorozatban sincs annyi pénz, amennyibe a Bourne trükkjei kerültek, de a vágási megoldások bőven helyettesítik a hiányokat. Néhol kicsit laposabb a történet, de nagyrészt komoly izgalmakat tartogat, s egy hatalmas csattanóval végződik.

Értékelés: 8/10, mindenkinek ajánlom, aki kb 3 óra önfeledt szórakozásra vágyik!

Címkék:sorozat Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr60820128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása