rhynn 2008.12.21. 10:34

Amikor az akarat nem minden

Tegnap éjjel egy különleges boxmérkőzésre készült a világ: Evander Holyfield 46 évesen készült újból világbajnokká avanzsálni, ellenfele pedig a hatalmas oros Valujev volt. Az amerikai nem bízott semmit a véletlenre: stratégiáját percről-percre kiszámolta, testét felkészítette talán utolsó harcára.

Ezzel szemben ellenfele látható túlsúllyal küszködött, s motivációja sem volt az egekben: győzelmét arra építette, hogy 5-6 menetet elvegetál, aztán a hajrában a már fáradó ellenfelét szépen kiüti.

Hat meneten keresztül láthattuk Evander munkájának gyümölcsét beérni: pontos és erőteljes ütései folyamatosan csépelték az óriást, aki aktuális ellenfele volt. (Valuev egyébként 216 cm magas és 150 kiló, kettejük között a különbség 24 centi és 40 kg volt). Ezalatt az orosz talán ha egy erősebb ütést vitt be a folyamatosan előtte táncoló ellenfelének, a pofonokat viszont folyamatosan kapta. Aztán Valujev tényleg rákapcsolt, valahol a 7. menet környékén, s az addigi egyhangú pontozásos győzelmet (mondjuk 60-54 lehetett addig) döntetlen szinten tartotta.

Jött az utolsó menet, s a kérdés csak az volt: Valujev kiüti ellenfelét, vagy az győz egyhangú pontozással. Az oroszon látszott, hogy nagyon nem töri magát, bár pár hatalmas pofont kiosztott, néhányat ő is kapott, így a különbség legalább nem nőtt. Aztán, ahogy vége lett a 12 menetnek, ünnepelni kezdett. Tudta, érezte, hogy ez most nem az ő meccse volt, fütyült a közönség is. Mindenki Holyfieldet látta jobbank, aki így minden idők legidősebb világbajnoka lehetett...

Kivéve a pontozóbírókat! Már az első bemondott eredmény furcsa volt: 114:114...Aztán a jött a 116:112 és a 115:114 - meglepően szoros eredmény. A szpíker pedig bemondta a legmeglepőbb eredményt, amit valaha boxmérkőzésen láttam: A pontozók Valujevet látták jobbnak! Csalódás volt ez mindenki számára, s megmagyarázni nehéz. Ez a mérkőzés bizony nem a ringben dőlt el!

Valujev győzelmével pedig mind a négy övet orosz boxoló birtokolja, s ez nyárig így is marahat, hisz a következő meccsen Valujev Csagajevvel csap össze, Klicskóék pedig nyárig nem mérkőznek. Jövő őszre-télre viszont érik a Klicsko - Valujev összecsapás!

Címkék:sport komment box Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr99834700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása