rhynn 2009.01.02. 22:00

A meleg sofőr kalandjai Budapesten

Az amerikai filmeseknél műveletlenebb, sztereotípebb nép nem sok van, bár a franciák közel járnak, hogy letaszítsák őket a trónról. S mi történik, ha francia-amerikai koprodukciós filmben hazánkba látogatnak? Megtudhatjuk a Szállító 3-ban. Az akciófilmek Van Damme-ja újra lecsapott!

Nyilván az ember nem vár sokat az első két rész után, csak hogy leüljön a monitor elé, s másfél órára kikapcsolhasson némi képtelenséget, üldözést, verekedést látva. Ez meg is volt, s a filmen jókat röhögtem (néhány vígjáték elbújhat mellette), de amikor a GPS-en felvillant a Budapest felirat, már féltem. Nem alaptalanul.

Jason megérkezik Budapestre, s valami véletlen folytán egy alternatív jelenbe jut el, ami kb úgy néz ki, mint az 56 utáni Magyarország. Félelmetes járművek parkolnak az utcán, romos minden ház, a városközpontot a piac jelenti, ahol az emberek csirkét árulnak, stb. Üldözés is van, stúdiónak ők is a Ganz-telepet találták meg, JS egy jófajta gyerekbiciklivel üldözi saját audiját, melyet akkor loptak el, amikor valami amerikai jellegű telefonkészüléknél beszélt a főnökkel. Érdekes a párhuzam a Top Gear budapesti különkiadásával, ahol épp valami Audit teszteltek a Ganz telepen, s magyar BMX-esek üldözték őket. Már saját öltetük sincs sok.

A film egyébéként nem rossz. Nem is jó, de egy nézést megérdemel. Hol kap ma már az ember fia ilyen üldözőjelenetket? A Fast and the Furious ehhez képest gyerekmese. Egy nézést tényleg megér. Főleg az ukrán csomag miatt :)

Értékelés: 5/10, ha kihagyták volna az átvezető jeleneteket, s csak az üldözés marad, többet is adtam volna.

Azért ez a Statham se egy kosaras termet.

Címkék:filmkritika Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr66853936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása