rhynn 2009.01.04. 21:50

Bangkok nagyon veszélyes!

De nem azért, amiért gondolnátok...

Nick Cage visszatért, s ismét bebizonyította, hogy egy nagyívű akciófilmes pályát hosszú évek kitartó munkájával bizony minden gond nélkül a zs-kategória aljára lehet száműzni. Pedig milyen jól indult ez a pálya. Ál/arc, Con-Air, Tolvajtempó, A Szikla, a Fegyvernepper, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Aztán jöttek a sorozatos bukások.

És eljutottunk 2008-ba, ahol is Nicolas Cage egy profi, kegyetlen, érzelemmentes bérgyilkost alakít, akinek négy embert kell kivégeznie Bangkokban. Gondolkodtam, hogy ebből is mozi lesz, hiszen mégis gyerekkorom egyik kedvenc szinészéről beszélünk, de a rottentomatoes.com 6%-a után nem vitt rá a lélek.

A leírásból az érzelemmentes tökéletesen visszaadja Cage úr motivációját, a másik kettő kifejezés pedig erős túlzásnak tűnik. Kapunk egy erős Dexteres és Szállítós belső törvénykönyvet, mely mutatja az utat. A film lényegében arról szól, hogy Cage sorrendben lemészárolja az áldozatokat, összejön egy csajjal, felvesz egy tanítványt, s jön a végső leszámolás. Többet erről nem is érdemes szólni.

A tovább után a címet is megmagyarázom! Csak erős idegzetűeknek!

Nem akartam a címlapon mindenkit elrettenteni a blogtól, de aki ide merészkedett, az megláthatja, mitől is olyan veszélyes Bangkok. Hát azért, mert ilyen arcok mászkálnak ott.

De komolyan, ennek az embernek komoly problémái lehetnek a kopaszodásával, s nem talál egy megfelelő parókát.

 

A film egyébént egy mondatban a Pang testvérek bosszúja minden rasszizmusért, kína-ellenességért, amit a világ elkövetett. A vége borzasztó hülyeség, de legalább elérték, hogy folytatása ne legyen. Bár 2009-ben bármi megtörténhet...

Címkék:filmkritika 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr12857859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.08. 21:34:18

Ez a film nagyon gyenge lett, Cage unott pofával nyomja végig az egészet.

Egy profi bérgyilkos szabályokkal...hogy profi nem látjuk sehol, a szabályait (amit eddig sikeresen betartott)belehajítja a kukkába.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2009.01.08. 22:04:02

Nem a következetesség filmje ez. Hosszú idő után az első film, ami még háttértévézéshez is unalmas...

Sajnos ő egyre lejjebb süllyed, s nem talál semmi olyat, ami felhúzhatná.
süti beállítások módosítása