rhynn 2009.01.08. 10:21

Odaát angol módra - Pilotkritika

Valahogy nagyon odavagyok az angol sorozatokért. Lehet ennek az oka erős Anglia-mániám, vagy az, hogy pontosan az ízlésemnek megfelelő műsorokat készítenek, mindenesetre nem sok angol sorozat volt, aminek nekiálltam és nem tetszett. Az elmúlt években rákaptam a Top Gearre (ebben kis lemaradásom van), az IT Crowd-ra (Kockafejek), a Skinsre, a Spooks: Code 9-ra, Meadowlands-re, Doctor Who-ra, Torchwoodra, Apprentice UK-re. Átgondolva, szép kis lista.

De ez a Demons talán még ezeknél is jobban meggyőzött. Épp Supernatural elvonási tüneteimmel küzdök, erre beraknak egy ilyet. A történet röviden annyi (hasonlóan mondjuk a Reaperhez), hogy egy fiatal srác életében megjelennek a különböző természetfeletti dolgok, majd egy segítő, apja volt társa, aki elmondja, hogy főhősünk bizony Abraham Van Helsing egyenesági leszármazottja, s ha már így van, abból is a legutolsó, tehát az ő feladata lesz a világot megvédeni a démonoktól.

Semmi új, semmi szokatlan nincs ebben a felállásban, a hangulata mégis megragad. Az eddig bemutatott Démonok nagyszerűek, a történet is jónak tűnik, az első - nem túl hosszú, 6 részes - évadot biztos végignézem. Sikerült megtalálni azt a pontot, ahol Bram Stroker Drakuláját modern világunkba helyezték, mégis maghagyták az eredeti hangulatot.

Címkék:sorozat Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr65865038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása