rhynn 2009.03.29. 08:24

Ross Brawn egy k...szott tudós (liveblog)

A futam után a pilóták beszélgetnek: Legendák Lettünk, mondja Button. Brawn dicséretére Barrichello így válaszol: What a car! Trulli gratulál a győzteseknek, szivesen lenne a helyükben. Barrichello elmondja, mi volt a gond: üresbe rakta a kocsit, elváltotta magát a rajtnál. A blog speciális f1 gondolatözönnel kedveskedik az olvasóknak.

Elindult a futam is, de az elmúlt 22 óra tartogatott nagy meglepetéseket: Hamilton váltót cserélt, ezért a végére sorolták, majd törölték a két Toyota eredményét csalásért. Az új szabályoknak köszönhetően megtudtuk, ki mennyi üzemanyaggal ment az utolsó etapon: a két Ferrari szinte üresen, a két Brawn meg jól megtankolva érte el ezeket az eredményeket. Bejött a jóslatom.

-58. Kör: Button lehagyja a mezőnyt, talán azért, mert a többi kézifékkel próbálja teljesíteni a versenytávot. Raikönnen bizonyítja az új fejlesztések jogosságát: bizony, nagyon nagy előzések várhatóak itt. Hamilton 17, tömegbaleset Barrichello miatt: egyszerűen rátolta Webbert a mezőny többi részére. Kovo és az egyik Red Bull is meghalt. A isszajátszásból látszik, hogy 6-an ütköztek, az egész Barrichello hibája. Most majd meg lehet büntetni, hogy ne legyen kettős győzelem.

-55. Kör: Hamilton már 11, nem is megy olyan rosszul.

-54. Kör: Hamilton agya elszállt, mindent beleadva futja az ámokot. Ez el is várható egy világbajnoktól, akinek jelenleg veszteni valója nincs.

Massa és Raikönnen valamint Vettel és Button között van egy 30 kiló üzemanyag plusz utóbbiak a lassabb kemény gumikon vannak, a különbség mégis óriási.

-52. Kör: Buemi a Torro Rossoval már Piquet-t próbálja lehagyni. Ügyes a srác, most meg is dicsérték.

-51. Kör: Massa 2 másodperccel lassabb, mint Button és Vettel, kopik a szuperlágy. Én megjátszanám a két eltolt kiállást a Brawn helyében kb 2 perccel a vége előtt cserélnék a lágyra.

-50. Kör: Történelmi történés: Egyetértek P. László személygépjárműverseny-megmondóemberrel. Az új aerodinamika tényleg királyság. Barrichello és Rosberg tolja le Kimit. Kárörvendés mód on.

-49. Kör: Rubens belement Kimibe majd meg is előzte. Jajj de szivesen elvinném ezt a kocsit, annyira szép így darabokra törve. A gumi nagyon szar, ezen fog múlni a verseny. Körönként 4 másodperc a lágy gumi és a KERS büntetése.

-47. Kör: Rubens Barrichellot ezennel felterjesztem Takuma Sato emlékdíjra dicső cselekedetei miatt. Kimit pedig Hová Tűnt Damon Hill díjra.

-44. Kör: Rosberg a 4. 31 másodperccel lemaradva Buttontól. Vettel kicsit rázárkózik az élen állóra, de messze van még. Jenson Button autója egyre fiatalabbnak néz ki. Lehet, hogy mérnöke, Benjamin talált ki valamit?

-43. Kör: Fisichella már 8. az elmúlt évben pontot se szereztek. A Mercedes motor teszi.

Kezd olyan érzésem lenni, mint tavaly a Torro Rosso - Red Bull csatában, amikor a zabicsapat folyamatosan verte a nagycsapatot. Most a Mercedesnél is ez a helyzet, hisz két tarcsi csapatuk az élmezőny környékén van, míg ők csak szenvednek.

-42. Kör: Vettel kijött a Boxba, Button egyedül van az élen. Nem kapott új gumit, bejöhet az eltolt boxstratégia. Rosberg versenyét a szerelők szúrták el.

-40. Kör: Nakajima tönkreváta Button versenyét. Jön a Safety Car és elmegy az angol előnye, mert az élmezőnyből ő egyedül nem volt boxban.

Barrichello autóját újraépítették a semmiből, volt rajta mit kicserélgetni. Button a Boxban, mégsincs biztonsági autó. 14. másodperces tankolás, a verseny végéig megtankolták. Már csak gumicsere lesz a végén.

ROSS BRAWN EGY KIBASZOTT ZSENI. Ezen nincs mit vitatni. Sikerült úgy kihoznia Benjamin Buttont, hogy kb 2 másodperccel a Safety Car előtt érjen vissza a pályára. Button elhúzott a mezőnytől, a biztonsági autó (a mezőny 7. Mercedese) engendé el a pilótákat, Massa visszaintegetett neki. Összeesküvés vagy zsenialitás? Inkább ez utóbbi.

-38. Kör: Button a Safety Car mögött melegítheti az új gumikat, ami nagy előny. A verseny gyakorlatilag újraindul, Button kb 40 másodperces előnye szép lassan elolvad.

Rubens, a 10. vagy, de össezraktuk a kocsidat, s bár kicsit sérült a hátulja azért nem rossz ez. Az előtted lévők lassabbak lesznek. - szólt az ukáz.

-37. Kör: Brawn és Button taktikája bejött, de a Safety Car miatt elveszett. Ez kb 5 másodperc veszteség Vettellel szemben, több mint 1 perc a Ferrarik javára. Köszönjük, Nakajima. Lewis 12.

-35. Kör: Végre kimegy a 7. Merci. Meglátjuk, mire képes a KERS kirajtoláskor. Massának mondták is, hogy égsese ki az energiákat. EZ IS KEVÉS! Buttont nem tudják tartani. Piquet nem sokáig bírta, miután Nico kirakta.

-34. Kör: Hamilton jön fel, mincs a csatornaszag, 4-et 5-öt előzgetett fél kör alatt. Látszik, kik a világbajnokok, hisz nagyon lehagyják Alonsoval a mezőnyt. (Kimi címe csak kettőjük vitájának az eredménye, róla ne beszéljünk). Nelsinhot mégse Rosberg rakta ki, haenm a fékje bolodnult meg.

-32. Kör: Barrichello már 6. Az időmérő dobogósai most is dobogóra kerülhetnek.

-27. Kör: Kis unalom után Massa második kerékcseréje is megvolt. Kicsit túl is tankolták.

-24. Kör: Kubica kiengedte a kéziféket, jön fel Buttonra és Vettelre, de szerintem lassan ki is megy a boxba.

-23. Kör: Hamilton már pontszerző, Alonso közvetlen mögötte. Kubica másodszor is a legjobb kört futja.

-21. Kör: Kubica szerelői készülnek. Egyre jobban meggyőződök róla, hogy itt bizony egy tankolással végig lehetne menni, ha bírnák a gumik. Kubica megy még egy kört, talán letolja Vettelt.

-19. Kör: Lewis mögé ért vissza Kubica, jelen állapotban sajnos nem kétséges a csata kimenetele.

-17. Kör: 5 másodperc körül van Button előnye, de Vettel jön fel valamennyire. Nagyon szimpatikus lenne ez az eredmény.

-16. Kör: Hamilton már 5., valamit tud a srác. Az új KERS-es kijelzőt is bemutatták. Két fékezés és fel is van töltve.

-15. Kör: Hamilton boxol. Kimi harmadszor is. Hamilton leelőzte Massát. Ez meglepő.

-14. Kör: Kimi kicsúszott és lebontotta a kocsi oldalát.

-13. Kör: Massa kicsúszott vége a versenyének. Kárörvendek ezerrel.

-12. Kör: Button is kijött. Szuperlágy 12 körre. Tüzijáték várható. Button, Vettel, Kubica Barrichello, Rosberg várható?

-10. Kör: Rosbergé a leggyorsabb kör. 1:27.7

-09. Kör: Végre láthattuk a KERS-et belső kamerából. Ez valami fantasztikus, csak épp rosszkor fogyott el.

-08. Kör: Buttonnak beszóltak, hgoy Kubica veszélyes lehet, ha elfogy a gumi. 4.470 a különbség jelenleg. Button példáján látszik, hogy ez a szuperlágy egy nagyon elszúrt konstrukció.

-06. Kör: Glock kicsit lenyomta Alonsot, majdnem kiesés lett belőle.

Ésss Rosberg és Barichello, Barrichello és Rosberg. Rosberg megérkezett...imádom az új szabályokat. - P. László személygépjárműverseny-megmondóember

-05. Kör: Rosberg gumija elfogyott, Trulli elment, Hamilton is mindjárt megelőzi. Szuperlágy gumi suxx.

-03. Kör: Vettel gumija elfogyott, Kubica előzi. Megvan... Kiütötték egymást. JENSEN BUTTON MÁSODSZOR IS FUTAMOT NYER!!!! Safety Car. Kubicát rendesen kitolta Vettel. KETTŐS GYŐZELEM!!!! Hamilton 4. EL SEM HISZEM!!!

Nekem úgy tűnik, ez bizony Kubica hibája volt, kicsi türelemmel még a futamot is megnyerhette volna. Vettel nem hibázott, az autója meg megadta magát. Amikor szinkronban vágták falhoz a kocsit, az nagyon látványosra sikerült.

-02. Kör: A Forma 1 mostantól nagyon izgalmas lesz! Brawn ordít Barrichello fülébe, hogy túl gyorsan megy, a Safety Car miatt nem kell aggódni.

-01. Kör: Vettel végig akart menni, de megadta magát a kocsi.

Honda csapat 2008: 18 verseny 1 pont, Brawn GP 2009: 1 verseny 18 pont. A Forma 1 úgy folytatta, ahogy az előző évben abbahagyta, az izgalom a csúcson, káosz mindenütt, élmény a verseny.

Ferrari 0 pont, Raikönnen -3 kör, Massa kiesett. Ebben a káoszban jobb lett volna a legtöbb győzelmes világbajnoki cím, hisz akkor Button lehetne az első.

Címkék:f1 hamilton brawn gp 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr711032408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2009.03.29. 09:55:17

Nincs Pozsgay József. Az új tolmács sokkal jobbnak tűnik. Ez legalább akkora jó dolog, mint a Brawn GP győzelme.

200. Brit győzelem, újonc csapat talán csak a forma 1 első versenyén nyert (ott nehéz lett volna máshogy)
süti beállítások módosítása