rhynn 2009.04.04. 11:30

Forma 1 - 2. hétvége

Érdekes hét volt, s én megfogadtam ,hogy nem írok hét közben F1-ről.

Jött először Trulli kizárása, majd visszahelyezése, s kiderült, hogy a technikai igazgató nyomására Hamilton hazudott a meghallgatáson - nem volt szép dolog, de a Forma-1-ben ez bizony benne van. Trulli maradt 3., Hamiltont kizárták, így a két nagycsapat nem szerzett pontot az idénynyitón!

A péntek a csapatnál 25 éve dolgozó technikai igazgató bukását hozta - teljesen jogosan. Domináltak a Ferrarik, majd Rosberg az időmérőn.

Az első időmérő pedig teljes káosz: az első és a 16. között kevesebb, mint 1 másodperc különbség volt. Minden csapat begyorsult, a mezőny együtt van, egyedül a Ferrari maradt le: Massa nem jutott a második körbe, Raikönnen pedig épphogy bennmaradt. Nem értem, mi lehet itt.

Mindenki a 14-i tárgyalást várja, a Ferrari, mintha bízván győzelmében tenne nagyot az első két versenyre, pedig a szakértők szerint maximum betiltják az amúgy szabályos diffúzorokat, de a BGP győzelmeit nem fogják elvenni!

Feltámadnak a kiscsapatok is, ellentétben saját jóslataimmal a BMW nagyon erős, feljött a Brawn és a Toyota, Red Bull szintjére. Gyakorlatilag a tavalyi év második felének gyenge csapatai vannak az élen!

Olvastam, hogy sokak szerint a két nagy csapat gyengélkedésének az oka, hogy túl sokáig nem dőlt el a vébécím, ezért csak az utolsó futam után álltak neki az új autó fejlesztésének, ami akkor a többieknek már szinte kész volt, s ezt a hátrányt a teszttilalom mellett nem fogják behozni.

Alonsotól többet vártam, ez így nagyon kevés. Viszont most mondják, hogy jön az eső, amely még jobban felboríthatja az erőviszonyokat!

A második felvonás sem hoz meglepetést, Raikönnen, Alonso, Hamilton sorrend a 8-10. helyen...Button, Barrichello nagyon durván ott van az élmezőnyben.

1:33.784 - Ilyen idő nem létezik. Button az elkövető, a második Trulli 5 tizeddel maradt le. Végül Trulli befutott 1:34 alá, Hamilton kimaradt.

A harmadik körben Button és Trulli vetélkedésébe csak Vettel tud beleszólni, Raikönnen és Alsonso kilóméterekre leszakadva követik őket. Vagy mi. Pedig az első szektorban Raikönnen gyorsabb, mint Trulli...

Barrichello becsúszott az első helyre, s csak 1 pilóta tudta megverni: Button. Tüzijáték maradt a végére, Vettel bejött a két BGP kocsi közé, Glock 5., majd bejön Trulli. Barrichello csak a 4. Micsoda izgalmak.

Tavalyi évadhoz képest egy Button, Trulli, Vettel, Barrichello, Glock ötös azért nagyon durva. Gyakorlatilag a Diffúzoros csapatok. Vajon a BGP csak altatta a mezőnyt?

Persze adjuk hozzá Vettel +10 és Barrichello +5 hely büntetését, igazából egyiket sem tartom jogosnak. Feje tetejére fordult a világ, s újra szenzációsan izgalmas a Forma 1. Borzasztó szoros a mezőny.

És holnap csak buszról, mobilinternet segítségével tudom majd követni a futamot :(

Címkék:f1 hamilton brawn gp Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr181045534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása