rhynn 2009.04.18. 18:17

Csoda Fradi, avagy sok hűhó a semmiért

Ferenczi harmadszor is mesternégyest lőtt a másodosztályban, nem hiszem, hogy a rendszerváltás óta volt ilyen egy idény alatt. 22 mérkőzésen már 68 gólt szerzett a csapat, ebből kb. 26-ot Ferenczi, annak ellenére, hogy komolyan lesérült az ősszel.

A csapat robog, bár a másodosztályban játszó zöldségesek és biztosítási ügynökök ellen egy angliából hazahozott sztárral a fedélzeten nem nehéz. A bajnokság mostanra gyakorlatilag eldőlt, ősszel jöhet az első osztály, talán Puskás-Stadion beli idénnyitó kettős rangadóval (FTC - ÚFC, Honvéd - Vasas), 50.000 néző előtt, bár erre azért nem vennék mérget.

Aggasztó azonban, hogy senki nem tudja, milyen kerettel kezdi a következő szezont a csapat: vajon kap-e elég pénzt a tulajdonostól, hogy 1-2 nevesebb vagy ismeretlen de tehetséges játékost igazoljon. Mondjuk egy Pavicevic-et vagy Rudolf-ot, mert gyakorlatilag Ferenczin és Lipcsein kívül nincs senki a csapatban, aki felvenné a versenyt a jelenlegi első 3 helyezettel.

Jövőre már elég sok esélyes lehet a bajnokság, hisz a ZTE-UFC-DVSC mellett ott lesz a Pécs is, amely magyar szinten hatalmas pénzekből gazdálkodhat, s ezért folyamatosan pontokat lophat majd a nagyoktól. Erősödhet a Fehérvár, a DVTK és a Győr is, hisz ha minden igaz, jövőre 4+1 (vagy 4+2) kieső lesz, tehát nagy kockázatot vállal az a csapat, aki nem kezd el jelentősen erősödni.

A legnagyobb kérdés, hogy a tulajdonos mennyit áldoz a csapatra? A legfrissebb hírek szerint ha feljut a Sheffield United, bizony nem marad pénz a magyar csapat megerősítésére, hisz az anyacsapatot benn kell tartani a jól fizető ligában. Önerőből pedig sokra nem képes a Fradi, hisz ahhoz, hogy felépítsék a brandet, s ezáltal önellátóvá tegyék a rendszert még legalább 2-3 évig pumpálni kellene az évi 800 milliót, 1 milliárdot a csapatba.

A közeljövőben nagy változások lesznek, a csapat vezetését is profikra kellene bízni, nem sportemberekre, hanem menedzserekre, akik fellendítik az üzletet a csapat körül, hogy a magyar csapat egyszer kiléphessen az angolok árnyékából, a keretet is át kell alakítani, be kell indítani az utánpótlásképzést. Stadion is kellene, edzőpálya. Persze mindenre nincs pénz, de lehet, hogy ezek közül semmire nem lesz.

 

Címkék:foci fradi Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr681073018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása