rhynn 2009.04.20. 08:00

Tavaszi sorozatözön - ami jó volt

Persze vannak idén is nagyszerű sorozatok, s most róluk fogok szépeket írni. Kettő sorozat ugrotta át a lécet nálam, s lett állandó tagja a hetemnek, ezek pedig a Kings és a Better off Ted. A két sorozat eléggé távol áll egymástól, egyben hasonlítanak: a kivitelezés minőségében.

Szóval Better off Ted. Az idei év legjobb vígjátéksorozata, veri az Officet, veri a How I Met-et, a Big Banget, Chuckot, egyszóval mindent. Heti 20 perc - egy ebédszünet, ez az, amit gyakorlatilag szabadon végigröhöghetek. Alaptémájában leginkább az Office-ra ill. a The Loopra hasonlít, hisz egy meglehetősen sikeres cég mindennapi életébe nyerhetünk betekintést: ez a cég pedig mindenféle innovatív termék kifejlesztésével foglalkozik... melyet aztán elathat a hadseregnek vagy épp annak, aki a legtöbbet kínálja érte. A szereplők mindegyike diliházba való, de ez teszi viccessé a show-t. A legnagyobb előny pedig, hogy részről részre jobb lesz. (Egy példa: kifejlesztenek egy automata ajtónyitó és lámpakapcsoló rendszert, mely csak a fehéreket érzékeli. Ezért felvesznek minden fekete munkás mellé egy fehér asszisztenst. Ez pedig rasszizmus! Így hát fel kell venni egy-egy fekete segédmunkást a fehérek mellé, ők azonban nem tudnak közlekedni az épületben egyedül, így melléjük kell még egy fehér ember... A menedzserek pedig kiszámolják, hogy ezzel a tendenciával 50 éven belül a világ összes embere náluk fog dolgozni, ennyi parkolóhely pedig nincs  a cégnél, ezért a tulajdonosok elvetik a terméket...) Évadértékelés: 9/10

Kings: Dávid Király története modern köntösben. Remek szereplőgárda, fordulatos történetvezetés. 10/10. Sajnos nem országos tévére való, mert eléggé elvont, hogy egy modern világban a vezető országot egy abszolutista király vezesse, s Dávid legyőzze Góliátot. Nagyon elgondolkodtató, mondhatni már-már áthallásos sorozat. Nem szabad kihagyni.

Címkék:sorozat Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr871072921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása