rhynn 2009.04.29. 13:31

És rájöttek...

...hogy a férfiakért is harca kellene szállni. Kicsit olyan érzésem volt, hogy a két nagy kertévén szinte csak a nőket célozzák meg, hisz pl. a sport mint olyan csak akkor kerülhetett be, ha valakit épp megvertek, megaláztak, stb. Erre két nap alatt átrendeződik minden.

Kezdjük ott, hogy bejött az RTL-nek a Milan meccs, mivel egyből lecsaptak az NB1 közvetítési jogaira. Három csatornát képviselve (mert ugye hivatalosan 3 csatornája nem lehet...) az RTL Klub a Cool-lal és a Sportklubbal karöltve megszerezte az NB1 fordulónként két meccsének közvetítési jogát. Ezért kb. évi 350 millió forintot fizet, de egyéb jogokat (gondolom reklámbevételek egy részét) átengedve összesen olyan 510 millió forintot kap egy évre a szövetség, s kiegészülve a Duna TV 90 milliójával évente 600 millát lehet szétosztani egymás, majd a maradékot a csapatok között. Idén az az összeg kb. 100+90 millió volt a Soproni Ligára, 50 a ligakupára és a kupára. Szép emelkedés.

Kétségeink persze ne legyenek, ennek az oka, hogy visszatér a Fradi... (gyanúsan akkor bontották fel a szerződést a szövetséggel, amikor száműzték a fejőstehenet). Érzik ezt a klubvezetők is, hisz Hemingway úr vezetésével kikötötték, hogy szezononként csak 6 meccset lehet közvetíteni egy csapat otthonából. 16 csapattal számolva ez azt jelenti, hogy a hatvan mérkőzésből csak 15+6 fradi meccset láthatunk. (azaz a mérkőzések egyharmadát).

A szombati meccseket az RTL ebédidőben adja, amikor vélhetően nagy arányban nézik a célcsoportok, méghozzá a Forma1 előtt. Hátránya, hogy megint Léderer hangjára kell majd ebédelni...

A tegnapot letudtuk, erre jött a még nagyobb szenzáció.

A BL következő szezonjától mégse maradunk meccs nélkül, hisz bár az M1 elköltötte bónuszokra és egyebekre az erre szánt összeget, s így a tv6-é lett volna mindhárom csomag, amit jóérzésű UPC előfizető csak káromkodva tudott volna tudomásul venni, kiderült, hogy az M1 csomagját végülis a TV2 vette meg, így a BL kb harmadát elvette a "háromszor nagyobb" csatornától.

Nem is akárhogyan! Világszinvonalú közvetítést igérnek, magazinműsorokat, forduló összefoglalót este, keddi csúcsmérkőzést, aktívos bejelentkezéseket, meccs előtt két nappal már hangulatfokozást. Plusz hír, hogy hosszabbítás esetén borul a program, így nem kell azon aggódni, hogy Gaby Solis miatt nem látjuk a leglényegesebb részeket az adott meccsből. Azt mondom, Bravó! Csak nehogy Bayern-Milan-Real meccseket kelljen minden héten nézni. Ha még a MotoGP-t is bevállalnátok valahogy, hamár az m1 nem vetíti, Istencsászárok lennétek.

Vizilabdában mi vagyunk a császárok, Hokiban mi leszünk a királyok, s lassan lesznek nézhető televízióink is! Magyarország, én így szeretlek. :)

Címkék:gazdaság foci komment Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr901093453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása