rhynn 2009.05.01. 13:54

Sportháború

Nyugaton a helyzet fokozódik. Ismét vissza kell térnem a BL és egyéb sportközvetítések témájához. Pár évvel ezelőtt volt M1, Viasat, Sport1, Sport2, Eurosport és Sportklub. Minden műsor elfért kevés ismétléssel, igaz, néha egy-egy fontosabb meccs kimaradt.

(A jelenlegi rendszer nagy előnye, hogyha nincs jogi probléma a szezon elején, a szezon összes Barca bajnoki és kupameccsét adják).

Aztán jött az Eurosport 2 és elvitte az angol focit. Persze csak nálunk meg a románoknál, s többszörös előfizetési díjat kért, amit a méltóságos UPC - Undorító Paprikajancsik Cége - nem volt hajlandó berakni pont akkor, amikor visszaváltottam rájuk... Volt a Digin és a T-Home-on, amit persze fogni nem lehetett arrafelé, ahol lakom. (a 2x1 sávos út túloldalán igen).

Végül a UPC digitalra is bekerült eme szenzációs csatorna, s erre vérszemet kapott a Viasat, s csinált egy férficsatornát, melyet háromszoros áron adott... UPC nem rakta be, a szerencséseknél viszont két meccs közül lehetett választani. Ment is a dolog, de drága UPC barátunk továbbra se akarta berakni, ezért az összes meccset átpakolták oda, így az m1-gyel együtt heti 4 meccsből maradt 3, amiből 1-et láttam.

Az RTL ráalkudott a magyar bajnokságra, beszállt a TV2 a keddi csomaggal - és az internetes tartalommal, majd jött a DigiTV, hogy ők is beszállnak a bizniszbe, s ráajánlott a BL-re, megszerezte a Bundesligát (azt az évi 2 meccset, amit megnéztem Hajnal maitt nem fogom sajnálni, hisz Léderer amúgy is értelmetlenné tette a nézését), ráajánlott az RTL KLUBRA! Persze a csatorna még nem létezik ,de két milliárdot már kb. kifizetnek...

Nem tudom, mi lesz itt ,de a helyzet nem rózsás.

Nézzük csak a csatornákat:

M1, Duna TV - közszolgálat, előbbin marad 0, utóbbin max heti 1 meccs. 250 - Talma és Tóth Imi, de többi kategória talán továbbértékesíthető. Nem adják.

RTL, TV2 - előbbin talán magyar bajnoki szombat 11től, utóbbin keddi BL! Forma1!

Sport1, Sport2 - a legjobbak. Egyre kevesebb dolog marad nekik. Magyar Kupa, Ligakupa, Fele Spanyol, olasz bajnokság. Emellett orosz, holland, francia, skót...

Sportklub, Sportklub+: Léderer, Kokó, Horti. Van (Nincs!) bundesligájuk, fele spanyoljuk, angol ligakupájuk. Csomó ismétlés.

Eurosport: egyre kevesebb foci, minden más. Nincs többet MotoGP. Már csak bicikli meg Le Mans miatt nézem.

Eurosport2: Angol bajnokság, kézi BL. Floorball, Lacrosse

Viasat6: kézi BL. másuk nem maradt. Viasat3: semmi.

Digisport: bundesliga? magyar bajnokság? BL? Fogható? nem.

Siralmas... Ennyi csatornát nem hiszem, hogy el lehet adni.

 

 

Címkék:sport komment 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr901097313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dark_Lord #1 2009.05.01. 20:22:59

Rhynn, hogy-hogy abbahagytad a floorball-t? :) Kíváncsiságból kérdezem :)

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2009.05.01. 20:44:48

@Dark_Lord #1: szétesett a csapat. De elképzelhető, hogy ősszel Siófokon megpróbálok valamit szervezni. Kezd hiányozni :)
süti beállítások módosítása