rhynn 2009.05.03. 09:02

Eo, eo, eo, esto es un chorreo

Dicsőséges este után feldobott hangulatban ébredtem. Ennek oka pedig nem más, mint hogy a Barcelona történelmi tettet végrehajtva 2-6-ot játszott idegenben az ősi ellenséggel, a magyar középcsapatra emlékeztető Real Madriddal. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a bajnoki cím, s a Real esetleges botlása esetén jövő szombaton a BL döntőbe jutás mellett a bajnokságra is lehet koccintani.  A világ legjobb csapata ismét bizonyított.

Nem indult könnyen a mérkőzés, mondhatni nagyon féltem tőle, hisz ezen az egy meccsen minden elmehetett volna, amit Pep mester a szezon során felépített. Egy Real Mardid elleni vereség (csak rémálmaimban fordult elő!) ugyanis 1 pontra felhozta volna az ősi ellenfelet, aminek végzetes következményei lehettek volna.

 

Szerencsére nem lett, s erről Twitterem követői is meggyőződhettek folyamatos közvetítésemmel. 1-0ról indult a mérkőzés, de kb 2 perces Real rövidzárlat után már 1-2-volt, s a java csak ez után jött. A valahogy összedrótozott Tití és Messi vezetésével 6 csodálatos gólt lőttek Casillas kapusnak, s az egész mérkőzésen gyakorlatilag csak agresszióban, lerugásokban volt jobb a Madrid.

7 pont az előny, s amit még az optimisták se gondoltak: pont a Real ellen sikerült megszerezni a csapat 100. bajnoki gólját ebben a bajnokságban. Ebből 26-ot Eto'o, 23-at Messi és 19-et Henry lőtt. Gondoljunk csak bele! Rijkaard alatt Messi közel sem volt ilyen jó, Eto'o el akart menni, Henry pedig csak néha talált be egyszer-egyszer. Ehhez képest ez a zseniális edző egy olyan csapatot rakott össze, ahol mindhárom sztár elfér. Eto'o-nak nem mentek a dolgok tegnap, de Messi oda-vissza verte a Realt, Henry pedig úgy futotta le a rá állított Ramost, ahogy akarta, 5 méter futással 8-at vert a spanyol válogatott sztárjára.

De nem csak a csatársorból áll a csapat, ott van még a középpálya, mely ilyen tekintetben a világ legjobbja: Xavi és Iniesta mellé üstökösként feltűnt Busquets, s a középpálya védekező része is elég biztos Yaya Touré és Keita is világszínvonalon játszik.

A legnagyobb problémák évek óta a védelemmel voltak, ahogy minden támadó szellemű csapatnál: Puyí mellé senki nem tudott felnőni eddig, nem úgy, mint idén! Megszerezdük a világ legjobb jobbszélsőjét Dani Alvést (Maicón fanek se tiltakozzanak, bár szoros a meccs), Abidal formába rendült, s itt van az isteni Piqué, aki nem fért be a Manchester Unitedbe. Nálunk megkapta a lehetőséget, s meghálálta. Nem is akárhogy! Ő szerezte a Barca idei 100. bajnoki gólját, egy olyan helyzetben, ami után csak annyit kérdeztem: ő meg hogy a francba berkült oda? Ha Milito egyszer felkerül, bizony komoly harc lesz a kezdőcsapatba kerülésért.

Egyetlen probléma van, hogy itt gyakorlatilag el is fogyott a Barca: ha 2-3 játékos kiválik, bizony nem marad csereember: Gudjózsi nem igazán motivált - ez persze érthető, Hleb nem fér be a csapatba, Bojan keveset játszik, el kellene mennie kölcsönbe, Sylvinho kiöregedett, Caceres nagyon gyönge, Victor Sanchez és Pedro pedig még 2-3 évig nem vehető számításba.

Ugyanakkor nyáron nagyon senkit nem akarnék igazolni, maximum peremembereket, hisz nincs rájuk szükség. Egyedül talán a zseniális Ribery-re lenne szükség, hogy 2-3 éven belül beépüljön a csapatba, s átvegye Henry helyét, de erre talán jobb választás lesz a nyáron a nagycsapatba hívható Gai Assulin, akinek Messinél is nagyobb jövőt jósólnak. S ha tényleg jön Keirinson, ez bizony a világ legjobb csapata lesz jövőre is!

A címben szereplő katalán ének jelentése: Eo, eo, eo, ez egy kiütés volt.

Címkék:foci komment barca hell yeah Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr801099878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása