rhynn 2010.09.08. 11:18

Ezért fizetni?

Kicsit dühöngeni szeretnék, bár igazából tegnap este 8 óta azt teszem. Történt, hogy mint öt éve rendszeresen tegnap is kilátogattunk az aktuális idegőrlő szenvedésre, amit (épp) EB-selejtezőnek hívnak, s amelynek az amúgy nem rossz állapotban lévő Szusza Ferenc Stadionban tartottak (már a Puskáshoz képest).

Pécsről érkezve a helyszín a legkevésbbé sem ideális (tovább tart átjutni a fővároson, mint oda felérni autópályán)... Megyeri út lezárva... Parkolás jó messze, séta ezerrel. 8 óra környékén érkezés a stadionhoz, majd a mérkőzés kb. 30. percében érkezés a kapun túlra. Bizony, több mint egy órát kellett nyomorogni.

Mivel a vártnál jóval több jegy fogy, ezért a kapuk áteresztőképessége lesz a szűk keresztmetszet... Írok kapukat, amikor konkrétan 1 kapun engedik be az embereket, mintha a marhavagont töltenék... A legnagyobb vicc, amikor az élő közvetítést olvassuk, hogy tudjuk mi legyen, s az NSO írja: hát itt bizony nincs teltház. Hogy lenne, amikor 3-4.000 ember áll a kapuk előtt, arra várva, hogy beengedjék. Mert a D1, D2, D3, D4, teljes C lelátó kb 5-6.000 nézőjét 1 kapunk kell beengedni.

Mit ír erről ma az NSO?

A magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke, Pajor-Gyulai László a Moldova elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, 25 perccel a kezdést jelző sípszó után még több ezer szurkoló várakozott a Szusza-stadion bejáratánál.

„Azok az idők már elmúltak, amikor elegendő tíz perccel a mérkőzést megelőzően kiérkezni a stadionba, hiszen mindenkinek szigorú biztonsági ellenőrzésen kell átesnie, a meccs előtt ezt  kommunikáltuk is. A szurkolóknak mindezt meg kell érteniük. A kezdő sípszó előtt tíz perccel mintegy háromezer szurkoló érkezett a bejárathoz, ezért jelentősen elhúzódott a beléptetés, így fordulhatott elő, hogy még 25 perc elteltével is több ezren várakoztak a kapuknál" – nyilatkozta a meccs után Pajor-Gyulai László, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke.

A nehézkes beléptetést olvasóink is kommentálták fórumainkban. Többen megjegyezték, hogy egyes bejáratoknál nem nyitották ki az összes kaput, ezért fordulhatott elő, hogy hatalmas tömegek zsúfolódtak össze, az emberek, köztük 8-10 éves gyerekek egymást nyomták a bejáratnál. Nem egy olvasónk megjegyezte, hogy fél órával a meccs előtt érkezett a stadionhoz, mégis a 2. félidő közepén jutott be, és mivel a Puskás-stadionban is átélt már hasonlót, ezért legközelebb inkább a tv-t választja...

 

Ja.

Büfé nincs, mert mire beérünk konkrétan a kólán kívül mindent lelootoltak, 1 kis büfé szolgálja ki a résztvevők kb felét. WC szintén 1 darab van, max 10 fő fér be egyszerre, ami szünetben nem kis sorbanállást okoz.

De reméljük, hogy a mérkőzés legalább jó lesz.

Ja.

Szerencsére semmiről nem maradunk le a késés miatt. Hatalmas moldáv lehetőség, szerencsétlenkedő magyar védelem, kb. ennyi marad meg az első félidőből. Na de a második...

Gyorsan megállapítjuk: ez a moldáv csapat bizony nem a mi szintünk. A fejbe rugott játékos tényleg jó, talán nálunk csere lehetne, de a többi...

Átállunk a kétcsatáros rendszerre. Hazai pályán egy jóval gyengébb együttes ellen bizony ezt kell. Aztán jön a gól. Kicsi, pirosorrú, de legalább a mi rénszarvasunk, mondhatjuk, Rudi már a 2. gólját hozza össze 13 mérkőzésen. Válogatott teljesítmény...

Na de ez a Real Madrid fakós gyerek... Legalább 2 gólt nem lövünk be miatta, Dzsudzsi is pöröl vele. Mit keres ez a gyerek a válogatottban? Ketten hajtanak, Dzsudzsi megszállottan játszik, öröm nézni, Komant szintén. Ő megszeri első válogatott gólját, s reméljük, még sokáig marad a válogatott közelében. Kettejük miatt úgy gondolnám, érdemes volt kifizetni a belépőt, de aztán jön a feketeleves. Rudolf-Vanczák majd Koman - Vadócz cserék, s hazai pályán 7 védővel rohamozzuk saját kapunkat.

Nem tudom megérteni, hogy ez miért kell? Csak elveszi az emberek kedvét a focitól. Egervári nálam itt és most elásta magát. Ennyi erővel Mezey doktor is lehetne a kapitány, ilyen dilettáns vezetés mellett teljesen mindegy. Csak Dzsudzsit és Komant sajnálom, mert nekik bizony égő a másik 9 (11) ember és az egész szövetség.

Szégyen. Legközelebb San Marino ellen kipróbálhatnánk az 1-10-0-0 hadrendet is, hátha úgy sikerül kikapni.

Címkék:foci válogatott világválság Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr812279917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása