rhynn 2009.03.30. 21:34

Megmondtam...

Kb. szeptember óta ezzel etettem mindenkit, s bejött. Bajnai Gordon lett Magyarország fővezére. Igaz, hogy én őt 2010-re vártam, amikor a győztes választások letéteményese lett volna, de így is jó.

Ő megmeri húzni azokat a dolgokat, amit Gyurcsány Ferenc nem mert volna, az igazi Gyurcsány csomagot. Ez bizony már rég meg volt írva, csak a vezércsel után könyebb átverni az SZDSZ-en.

Az ő kezükben van a jövő. Sajnos.

Lesznek tüntetések, lesznek. Aztán majd megunják és hazamennek. Kemény év lesz, de nem mindenki számára. Kicsit csökken a nyugdíj, a gázártámogatás (amit igazából őszig nem is érzünk), elvesznek a távhőkompenzációból.

Nagyon nagy gondok vannak, hiszen 1998 óta folyamatosan elkúrtuk. Politikusaink hazudtak reggel, este, éjjel-nappal, s a legnagyobb baj az, hogy még most sem hagyják abba. Az egyetlen megoldás egy ötpárti koalíció lenne, de a Fidesz erre nem hajlandó. Ők már csak az előrehozott választásokban hisznek, ami egyébként érzésem szerint számukra a legrosszabb lenne. Ugyanis nincs programjuk. Fogalmuk sincs, mi lesz, ha ők kormányra kerülnek, de az biztos, hogy sok jó nem lesz ebben az országban. Most rohadtnagy megszorítások kellenek, a segélyek visszafogása, hogy a segélyből nagy lábon élők is kénytelenek legyenek munkába menni, s aki ezt megcsinálja, az minden bizonnyal belebukik. (Kb 3 millió adófizető van és 8 millió szavazó). A megszorítás alapja ugyanis az lesz, hogy mindenkitől elvesznek sokat, s csak azt kárpótolják, aki adót fizet, ugyanis 4-6 százalékkal csökkenhet a munkabér után fizetendő adó.

Viszont a Fidesz most is hazudik, hisz azt hajtogatja, hogy nincs nagy baj, dőljünk hátra, aztán elmennek fejünk felől a felhők. Megegyezésre nem hajlandóak, s csak a teljes államcsőd felé viszik az országot. Szerencsére most még kaptunk egy évet, hogy kicsit rendet vágjanak kormányilag, aztán majd lesz mit költeni jövőre. (bizony, a narancsos forradalom esetén most már 3 kampány költségeit kell visszaosztani a "szponzoroknak", s akkor már nem 1-2 hanem 10-20 milliárd nagyságrendről beszélünk. Rossz felé tartunk, de még bízom az MSZP nehézfegyvereiben. Alkalmatlanok ők is, de talán kevésbbé.

A képet a vastagbőr blogról szereztem.

Címkék:politika gazdaság komment világválság 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr861036225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovk 2009.03.31. 07:52:15

Nem 98 óta van elkúrás, hanem 2002 óta. Ne kenjük el a felelősséget. Nézd meg a PM államadósság grafikonját! A fidesz alatt jelentősen csökkent az államadósság, míg az mszp alatt folyamatosan nőtt. Gazdasági növekedés a fidesz alatt jelentős volt, az mszp alatt semmi.

Bajnai semmilyen érdemi reformot nem lesz képes megcsinálni, mert nincs mögötte támogatotság, csak nadrágszíjat huzogat és hitelt vesz fel. Szánalmas társaság ez az mszp, ők vannak kormányon és tehetlenek. Ők a felelősek és még egy pártbeli miniszterelnököt is képtelenek adni, mert egy szoci sem vállalja kb. 7 éve. Megyó, GyF Bajnai, egyik sem volt eredetileg párttag (mármint mszp).

A fidesz nem alkalmatlan, nagy tévedés. A fidesz egy jól működő politikai párt, stabil emberekkel és szakértelemmel. Szövegelhetsz, amit akarsz, a tényg meguért beszélnek. A fidesz kormányzás alatt csökkent az államadósság és nőtt a gazdaság, a "hozzáértő" mszp alatt pont a fordítottja történik. Ez tény, de a tény sose szokta zavarni az elvtársakat.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.03.31. 15:39:34

Már a válság előtt is igen rossz felé haladt az ország. Az a nevetséges, hogy már 7 éve hatalmon vannak, és még mindig visszafele mutogatnak. Azt ne mondja már senki, hogy az ellenzék tehet mindenről.

A megszorításokra nagyon kíváncsi leszek. Eddig csak a dolgozó középréteg szívott állandóan. A segélyeket vissza kell venni. Ezzel teljesen egyetértek. Hogy fogják ezt megoldani? Na erre leszek kíváncsi. A családi pótlékkal meg azt kellene tenni, hogy 3 gyerek felett nem járna több pénz, tehát akinek van egy tucat gyereke, az is csak 3 után kapna. Ne a gyerekből éljenek! Mert sajnos vannak akik csak a gyerekgyártásból élnek. Csúnyán hangzik, de ezek a tények.

Az meg, hogy egy bukott gazdasági miniszterből milyen miniszterelnök lesz... Hát erős kétségeim vannak. (Bár Gyurcsány is így kezdte.:)Mindenesetre a Hajdúságban nagyon "szeretik" Bajnait.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2009.04.04. 12:10:19

kovk: 2001 óta van a nagy visszaesés, addig meg azért nem volt látható, mert a Bokros Csomag egy szinte kimeríthetetlen költőpénzt biztosított a következő kormánynak. Volt benne, amit jól költöttek el, de a legnagyobb részét rosszul. Igazából 2002-ben a 100 napos program is még ebből a pénzből jött. A gazdasági növekedés és az államadósság-leszorítás se mehetett volna a Bokros csomag nélkül. Hozzáteszem a legrosszabbat Megyó tette ezzel az országgal - bár a tanárok, közalkalmazottak ezzel nem biztos, hogy egyetértenek.
A Fidesznek pedig egyetlen programja van: az éppen aktuális miniszterelnök monnyon le. Ha hatalomra kerülnek, akkor vajon változtatnak ezen?

Bajnai gyakorlatilag az egész MSZP-s mezőnyben az egyetlen, aki hitelesen eladható külföldre, márpedig az 5 millió választóra, aki ugye nem dolgozik, de az állam tartja el nem tényező jelenleg. Külföldre kell eladni az államot, hogy a befektetők visszajöjjenek... Menjen le a forint 250 környékére, emelkedjenek a részvények, jöjjenek a beruházások - utána már az lesz hatalmon, aki nagyobbat hazudik, de legalább lesz mit költeni...
Egyébként nem értem, a Fidesz miért akar most hatalomra kerülni, kb. ugyanezeket a lépéseket kellene megtenniük, s ugyanúgy belebuknának. Én a helyükben megszavaznék mindent, majd röhögve szidnám az MSZPt a következő választásokon...
süti beállítások módosítása