rhynn 2009.05.02. 09:13

Remember, remember, the 5th of November

Ez az idézet a V for Vendetta című filmből származik, de most nem erről lesz szó, inkább csak a dátum miatt jutott eszembe. November ugyanis nagy fontosságú hónap lesz számomra: kijön a várva-várt új Robert Jordan könyv, s ennek megérkezése bizony kb. november 5-ére fog esni. (ha tényleg megjelenik október 30-án).

Érdekes lesz ez a könyv, hiszen Robert Jordan lassan két éve, hogy eltávozott közülünk, s munkálatait egy ifjú titán, Brandon Sanderson vette át. Hogy jó-e ez nekünk, nem vagyok biztos benne, mindenesetre Brandon jó anyagból dolgozhat: Jordan úr kb. 1000 oldalnyi jegyzetet hagyott hátra, melyben csak a fő cselekményeket részletezi. Brandon 19 hónapja dolgozik a könyvön, s áprilisban nagy bejelentést tett: a Memories of Light olyan hosszú lett, hogy bizony 3 részbe kellett vágni, s ebből az első, a 300.000 szavas (durván 1000 oldalas) könyv még idén megjelenhet, s legrosszabb esetben is évente követi egy-egy.

Közel négy év eltelt az utolsó könyv megjelenése óta, s ezt már nagyon nehéz kivárni. Pár érdekességet azonban megtudhattunk Brandon pároldalas blogbejegyzéséből:

- A három kötet címe a következő: The Gathering Storm (Brandon szerint ez nem igazán fejezi ki a tartalmát a korábbi kötetekkel ellentétben), Shifting Winds és Tarmon Gai'don.

- Az első kötet 301.000 szónál áll, rövidülni már nem fog. George R.R. Martinnal szemben nem úgy vágta szét a könyvet, hogy kiválasztott pár szereplőt és azok történetét vezette végig, hanem mindenkiből kapunk pár fejezetet.

- Készen vannak a jegyzetek további két előzménykönyvhöz (a New Spring sajnos valahogy nem jutott el hozzám), s két folytatáshoz is, mely már Tarmon Gai'don után játszódik, s nem kapcsolódik a fő sorozathoz.

- Készül az Eye of the World képregény és készül a film is belőle! Ha megcsinálják, az bizony a vágatlan Watchmennél is hosszabb lesz!

Bónusznak pedig egy kb. 8 éves kép, amin a blog szerzője látható kedvenc írójával és annak feleségével.

Címkék:könyv jordan 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr731098331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.05.02. 10:46:56

Akkor elég sok oldal vár még ránk. Remélem nem lesznek ezekben is több száz oldalnyi unalmas fejezetek, mint az utóbbi kötetekben.

Az új tavaszt én olvastam és elég jó volt.

A film remélem hamarosan elkészül.
süti beállítások módosítása