rhynn 2008.10.31. 09:47

Gazdasági Világválság-kalauz

Csináltam egy külön oldalt, amit be lehet linkelni, s ezen az oldalon összeszedtem a cikksorozat részeit, hogy könnyebb legyen eligazodni.

Jelenleg három fő fejezetet tervezek, de ahogy belelendülök az írásba, elképzelhető, hogy több is lesz.

Az első fejezet az IMF-től kapott hitelkerettel foglalkozik, bemutatva annak előnyeit, hátrányait, a fontosabb kapcsolódó fogalmakat, tehát az a "Kell egy kis hazai" rész. 

Az első részben bemutattam a jegybanknak a forint-árfolyamra gyakorolt hatását.

második részben elemeztem a további feladatait, ill. a kormány költségvetésének működését, jöhet tehát az IMF segély részletes bemutatása.

harmadik rész a hitelkeret aktuális felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban ad némi iránymutatást.

A negyedik részben számolgattam, hogy megnézzem, mennyibe is kerül nekünk ez a hitelkeret.

A második fejezet a kitekintő rész: ebben a részben a világ más országaira nézek rá, először az Amerikai Egyesült Államokkal kezdve. Két három USA-szapulás után jöhet majd a külföld: Anglia, Szlovákia, Románia, Bulgária, Izland, Ukrajna.

Az ötödik rész egy kicsit nagyobb képpel, a magyarországi eseményekkel párhuzamosan futó nemzetközi tőzsdepánikkal foglalkozik. 2000 és 2006 között.

A hatodik rész az elmúlt két évet mutatja be, majd pedig a következményekkel foglalkozom. Ennek apropója egy előadás, amelyen kedden vettem részt, kiegészítve a saját gondolataimmal ill. mindennek a magyar következményeivel.

A hetedik részben néhány környező ország helyzetét mutatom be: Ukrajna, Bulgária és Románia kézzelfogható közelségben van tőlünk, s néhány - főleg tengerentúli - újságíró szemében Izland sincs olyan messze.

A harmadik fejezet az olajárak elszabadulásával fog foglalkozni 2006 és 2008 között, de ez még csak tervben van.

Címkék:gazdaság imf világválság Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rhynnhosei.blog.hu/api/trackback/id/tr35741890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása